facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Τραμπ: Παγώνουμε οποιαδήποτε συνεργασία με τη Huawei

Παγώνουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε συνεργασία με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ κάτι ωστόσο που θα μπορούσε να αλλάξει σε περίπτωση επίτευξης εμπορικής συνεργασίας με την Κίνα.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται μετά την απόφαση της Κίνας να παγώσει την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, αντίμετρο για την προαναγγελία νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές από πλευράς Τραμπ την περασμένη Πέμπτη. Η Κίνα άφησε επίσης το νόμισμά της να κατρακυλήσει σε χαμηλό περίπου 11 ετών σε σχέση με το δολάριο, κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 7 γουάν/δολάριο.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών (chips) πλήττονται ιδιαίτερα από τη μεταφορά του εμπορικού πολέμου στο πεδίο της τεχνολογίας. Εκείνη της Micron Technology σημειώνει πτώση 3%, η μετοχή της Advanced Micro Devices «χάνει» περί το 2%, ενώ εκείνη της Skyworks Solutions σημειώνει «βουτιά» 4%.

Οι ΗΠΑ είχαν θέσει την Huawei σε «μαύρη λίστα» από τον Μάιο, επικαλούμενες ζητήματα εθνικής ασφάλειας, απαγορεύοντάς της να αγοράζει αμερικανικούς ημιαγωγούς.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news