facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Οι συμβασιούχοι στους Δήμους να διεκδικήσουν την επιπλέον άδεια που δικαιούνται

Να διεκδικήσουν τις 3 μέρες άδειας κατ έτος που δικαιούνται «πέραν της κανονικής» από τις υπηρεσίες που εργάζονται, καλεί τους Συμβασιούχους Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) η Εργατική Αντεπίθεση.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «Καθημερινά φθάνουν καταγγελίες στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ απο εργαζόμενους σε ορισμένους Δήμους ( και Μεγάλους ΟΤΑ?) ότι τα κατά τόπους Διευθύνσεις Καθαριότητας, όπως και γραφεία προσωπικού , κάνουν τους…ανηξερους για την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιοι παιζουν αυτό το «ρολο» όταν πρόκειται για ευεργετικές ρυθμίσεις που αφορούν τους Συμβασιούχους και πολύ δε περισσότερο ΕΡΓΑΤΕΣ ή ΟΔΗΓΟΥΣ.

Τούς ενημερώνουμε λοιπόν, όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, οτι στο Άρθρο 2 Παρ.5 της Σ.Σ.Ε ορίζεται ΡΗΤΑ οτι ΚΑΙ οι Συμβασιούχοι (Ι.Δ.Ο.Χ) οι οποίοι έχουν « ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ*» σε διάφορους υπηρεσίες (π.χ καθαριότητα) δικαιούνται «τρεις ημέρες επιπλέον άδεια» .

Επισημαίνουμε οτι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , εχουν ισχύ ΝΟΜΟΥ.

*Ο όρος απασχόληση δεν μπήκε τυχαία στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .

Προς αποφυγή «παρερμηνειών» η απασχόληση εννοείται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι στον ΙΔΙΟ Δήμο, ή ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ, για να θεμελιωθεί το δικαίωμα , γιατί αλλιώς στο κείμενο θα υπήρχε άλλη διατύπωση (π.χ «συνεχόμενη προϋπηρεσία») .
Είμαστε ΕΔΩ για οποιαδήποτε καταγγελία …»

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news