facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Τρία νεκρά παιδιά σε πισίνες μέσα σε μια μέρα! Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου

Δύο αδερφές στη Ρόδο και ένα κοριτσάκι στην Κρήτη πνίγηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Τα κορίτσια στη Ρόδο δεν ήξεραν κολύμπι και μπήκαν στην πισίνα μετά το φαγητό. Ο ναυαγοσώστης της πισίνας είχε σχολάσει μισή ώρα πριν το δυστύχημα! "Απαράδεκτο" να μην υπάρχει ναυαγοσώστης λέει ο Πρόεδρος των ξενοδόχων στην Κρήτη.

Πριν περάσει το σοκ της είδησης, ότι δύο αδερφές από τη Γαλλία, 19 και 16 χρονών, πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου της Ρόδου, έγινε γνωστό ότι ένα κοριτσάκι 8 ετών, πνίγηκε και εκείνο σε πισίνα, σε ξενοδοχείο της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι από το Ισραήλ, που έκανε διακοπές στην Κρήτη με την οικογένειά του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν στην πισίνα που κολυμπούσε το παιδί υπήρχε ναυαγοσώστης, κάτι που θα διερευνήσει η προανάκριση που διενεργεί η Αστυνομία.

Όπως είπε στο newsit.gr ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης,»πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές για την ασφάλεια των πελατών μας. Οι περισσότεροι προέρχονται από κράτη τα οποία ούτε καν ξέρουν τι θα πει, είτε θάλασσα, είτε πισίνες. Δε γνωρίζουν ούτε να κολυμπούν και πρέπει να έχουμε ναυαγοσώστες σε αυτά τα μέρη, έτσι ώστε ο κόσμος, τα παιδιά, να διαφυλάττονται».

«Απαράδεκτο να μην έχουν ναυαγοσώστες»

«Είναι απαράδεκτο τη σημερινή εποχή να υπάρχουν πισίνες, ή θαλάσσιες περιοχές χωρίς ναυαγοσώστες. Πολλές παραλίες έχουν τους ναυαγοσώστες από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα και αυτό είναι απαράδεκτο. Ο άλλος δεν θα διαλέξει ποια ώρα θα πνιγεί και το καλοκαίρι, επειδή μέχρι τις 8.00 το απόγευμα είναι μέρα, μπορεί ο άλλος να κολυμπάει. Δεν μπορεί στις 5.00 το απόγευμα ο ναυαγοσώστης να σηκώνεται να φεύγει» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων. Και συμπληρώνει:

«Και στις πισίνες των ξενοδοχείων πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε πάντα ναυαγοσώστες και πρέπει να υπάρχει φύλαξη, ειδικά σε σημεία που βρίσκονται παιδιά. Όταν δεν υπάρχει ναυαγοσώστης πρέπει οι πισίνες να είναι με κάποιον τρόπο κλειστές. Είτε με ένα σκοινί, είτε με κάποιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να μπαίνουν άτομα μέσα.

Συνήθως οι πισίνες κλείνουν μετά τις 8.00 ή μετά τις 9.00 το βράδυ, αναλόγως το ξενοδοχείο. Διότι υπάρχουν, σε όλα τα ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούν με προϋποθέσεις, υπάρχουν νόμοι σε αναγκάζουν να αναγράψεις σε μία μεγάλη πινακίδα κοντά στην πισίνα, τις ώρες που είναι ανοιχτή πισίνα, τις ώρες που είναι εκεί ο ναυαγοσώστης και τι πρέπει να προσέχει ο λουόμενος. Γιατί, από ορισμένες ώρες και μετά, μπαίνουν και τα φάρμακα στις πισίνες και απαγορεύεται να κολυμπάει ο καθένας».

«Θα πρέπει να ελέγχονται τα ξενοδοχεία»

«Υπάρχουν και οι ώρες κοινής ησυχίας, το βράδυ. Εκεί βάζεις κάποιο σκοινί, βάζεις κάτι, γιατί αυτή την ώρα απαγορεύεται ο κόσμος να είναι μέσα στην πισίνα. Σίγουρα πρέπει να ελέγχεται ο κάθε συνάδελφος».



Στον εισαγγελέα για τα κορίτσια στη Ρόδο

Στον εισαγγελέα Ρόδου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της Ρόδου, στη πισίνα του οποίου, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν νεκρές δύο αδελφές από τη Γαλλία, που ήταν στο νησί για διακοπές με την οικογένειά τους. Μέχρι τότε αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση, για τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ο χαμός των οποίων έχει συγκλονίσει το νησί.

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά, οι γονείς των δύο κοριτσιών (ηλικίας 19 και 16 χρονών) κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια πήγε στο νησί για διακοπές μαζί με τα άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.

Κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί συνέβη το μοιραίο, ενώ ο ναυαγοσώστης της πισίνας είχε σχολάσει στις 18:00 (το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18:30).

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 15.30. Στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Αμέσως μετά τις 17.00 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές πήγαν στο χώρο της πισίνας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, οι νεαρές έφαγαν γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας. Μπήκαν στην πισίνα, ενώ είχαν φάει δηλαδή…

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news