facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Χατζηδάκης: «Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι. Θα τα πούμε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη»

Μόνο η αρχή για τη συζήτηση για τη ΔΕΗ είναι η σημερινή συζήτηση, είπε ο υπουργός Ενέργειας κ. Χαζτηδάκης σήμερα από τη Βουλή, λέγοντας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ότι για το θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι και θα τα πούμε ξανά και στη Βουλή και στα Δικαιοσύνη.

Λίγο πριν είχε αναφερθεί στην εξαγορά της EDS στα Σκόπια από τη ΔΕΗ , για την οποία ζήτησε εξηγήσεις, αλλά και στο θέμα του ΑΔΜΗΕ από την πώληση του οποίου σημείωσε η ΔΕΗ μπορούσε να έχει εισπράξει υψηλότερο τίμημα.

Απαντώντας σε κάθε σχόλιο της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει, αλλά αντίθετα θέλει να συζητήσει και να φέρει στην επιφάνεια όλα τα θέματα της ΔΕΗ αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εισηγηθεί και τις λύσεις.

Ξεκαθάρισε την πρόθεση της κυβέρνησης, να καταργήσει τα ΝΟΜΕ με νόμο στη Βουλή, και να προχωρήσει σε λύσεις λαμβάνοντας τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται και απάντησε σε όσα είπαν και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Φάμελλος.

Όπως είπε, «παρουσίασε ο κ. Φάμελλος ένα έγγραφο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δεχθεί να υπάρχει μα πρόβλεψη για τα ΝΟΜΕ, όμως αυτό παραγνωρίζει μια πολύ απλή αλήθεια, ότι ήταν ένα κείμενο πολιτικής και όχι νόμος του κράτους. Ήταν δέσμευση να εξεταστεί και όχι υποχρέωση. Θα ήταν αδύνατο να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και η μικρή ΔΕΗ και τα ΝΟΜΕ. Είχαμε πολιτική τη μικρή ΔΕΗ και όχι τα ΝΟΜΕ. Από τα χαρτιά πέρασε στην πράξη όταν ήρθε η δική σας κυβέρνηση. Εμείς θα τα καταργήσουμε με νόμο στη Βουλή, γιατί η ΔΕΗ πουλάει κάτω του κόστους της και θα ωφελούνται μόνο οι ανταγωνιστές της».

Όπως είπε και ο κ. Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ έλεγε ότι οι ποσότητες που διατίθεντο στα ΝΟΜΕ υπερέβαιναν τις ποσότητες της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής, σημείωσε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας αυτό που είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είχε πει ότι η ΔΕΗ εισέπραξε 2,3 δισ. ο υπουργός σημείωσε ότι τα ΝΟΜΕ είναι μια δημοπρασία, από την οποία η εταιρεία έχασε 600 εκατ. ευρώ με όφελος των ανταγωνιστών της.

Μιλώντας για τον ΑΔΜΗΕ σημείωσε ότι τόσο ο κ. Φωτόπουλος της ΔΕΗ όσο και ο κ. Παναγιωτάκης έχουν αναφερθεί στο πόσα έχασε η ΔΕΗ από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, αφού η εταιρεία δεν πληρώθηκε για το 50% της πώλησης του ΑΔΜΗΕ. «Η ΔΕΗ θα μπορούσε να είχε βάλει στα ταμεία της παραπάνω από τα διπλάσια από τον ΑΔΜΗΕ αν δεν γινόταν η ιδιωτικοποίηση με τον τρόπο που το έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Εξαγορά της EDS

To τίμημα της εξαγοράς της EDS ήταν 4,8 εκατ. ευρώ όταν τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία είχε ζημιές 5 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ζητώντας εξηγήσεις για αυτό το ζήτημα. «Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι. Θα έχει και άλλες συζητήσεις και στη Βουλή και στα δικαστήρια για τα θέματα αυτά», είπε.

Δεν υπάρχει καμία απειλή, τόνισε, αν έχετε στοιχεία και επιχειρήματα, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, και αν υπάρχει κάτι μεμπτό η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι αυτονόητη.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news