facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Τι απαντά η Μενδώνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εντολή για ελέγχους στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) από το 2012 και μετά έχει δώσει στη διοίκηση του φορέα η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε απάντησή της προς τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, που άφησε αιχμές για τη θητεία της ως γγ του υπουργείου, η κυρία Μενδώνη επί της ουσίας διευκρίνισε ότι η περίοδος των ελέγχων αφορά και τη δική της θητεία.

Επίσης, αναφορικά με όσα δήλωσε ο κ. Στρατής για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η υπουργός Πολιτισμού παρέπεμψε σε όσα έγιναν κατά την αυτοψία της στον χώρο, χαρακτηρίζοντας θλιβερή την εικόνα.

«Η καλύτερη απάντηση στην δήλωση του τέως Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Κώστα Στρατή, είναι η χθεσινή θλιβερή εικόνα, που κατεγράφη στο πωλητήριο και στην αντίστοιχη αποθήκη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, και η οποία αποτυπώνεται και στις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Όσο για την αναφορά του σε ανοίκεια δημοσιεύματα, τον ενημερώνουμε ότι το νέο Δ.Σ. του ΤΑΠΑ έχει ήδη λάβει εντολή ελέγχου από το 2012 και εξής», αναφέρει αναλυτικά.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news