facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Γεωργιάδης: Ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα η αίτηση για την α’ κατοικία

Τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, πρόσθεσε, θα ξεμπλοκάρει τη διαδικασία, καθώς μέχρι στιγμής από τις 17.442 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έχει πραγματοποιηθεί ρύθμιση μόλις σε δύο νοικοκυριά.

"Καλέσαμε χθες στο υπουργείο τους εκπροσώπους των τραπεζών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν σε κάθε υποκατάστημα να υπάρχει εκπαιδευμένος υπάλληλος που θα βοηθά δωρεάν τους πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ήδη μία από τις 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμη και θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία από την Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες" ανέφερε ο υπουργός.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούμε επικοινωνιακή καμπάνια για να πληροφορηθούν οι 150 χιλιάδες πολίτες που υπολογίζουν η ΑΑΔΕ και οι τράπεζες ότι μπορούν να ενταχθούν στις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία έως τις 31 Δεκεμβρίου να εξασφαλίσουν την προστασία της 1ης κατοικίας τους, που συμπεριλαμβάνει και κούρεμα της οφειλής και επιδότηση της δόσης. Εμείς θέλουμε στο τέλος του έτους που λήγει η ρύθμιση να προστατευθεί η 1η κατοικία των συμπολιτών μας».

Πρόκειται για το δεύτερο βήμα στην προσπάθεια απλοποίησης της διαδικασίας, καθώς την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως αίρεται η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της έκτασης στον επενδυτή που θα αναλάβει την υλοποίηση των έργων.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news