facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Γιώργος Πατούλης: Ορκίστηκε περιφερειάρχης Αττικής - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίνας Πατούλη (φωτό)

Oρκίστηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, η περιφερειακή αρχή της περιφέρειας Αττικής, στο Ζάππειο.

Από νωρίς το απόγευμα κατέφθασαν στον καθορισμένο χώρο, εκπρόσωποι του πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου, τιμώντας με την παρουσία τους τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. 

Ο νέος περιφερειάρχης κατέφθασε στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη και τον γιο του Αλέξανδρο, και πολλοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να ανταλλάξουν μια χειραψία μαζί του και να του ευχηθούν «καλή θητεία». 

Πατούλης: Στόχος μας η προσέλκυση επενδύσεων 

«Θα δουλέψουμε ενωμένοι, με προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να καταστήσει την Αττική ως μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. 

«Αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή να πραγματοποιηθεί η τελετή σ΄ένα χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα» τόνισε και πρόσθεσε πως αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής ,χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς , με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και πως δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής διεμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το κράτος, είναι η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της .

Παρών ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

4884374
4884429
4884460
4884559
4884406
4884370
4884432
4884431
4884430_3
4884429_2
4884341
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news