facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Εύβοια: Νέο πύρινο μέτωπο μεταξύ των οικισμών Πλατάνα και Μακρυμάλλη

Νέος συναγερμός σήμανε για τους κατοίκους του χωριού Πλατάνα στην Κεντρική Εύβοια που γύρισαν σήμερα Τετάρτη στα σπίτια τους μετά τη χθεσινή εκκένωση.

Η αναζωπύρωση που είχαμε μετά τις 5 το απόγευμα μεταξύ των οικισμών Πλατάνα και Μακρυμάλλη, σε δύσβατο σημείο καθώς είναι μέσα σε χαράδρα, οδήγησε σε νέο μέτωπο 1,5 έως 2 χιλιόμετρων, όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ. Οι φλόγες φθάνουν σε ύψος 15 και 20 μέτρων.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του χωριού Πλατάνα να απομακρύνουν τα οχήματα τους από τους δρόμους, καθώς θα περάσουν υδροφόρες για να ενισχυθούν τα επίγεια μέσα.

Ήδη, τέσσερα Καναντέρ έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις νερού, ενώ αναμένονται και άλλες εναέριες επιχειρήσεις , για όσο ακόμα πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα προκειμένου να μην περάσει η φωτιά την κορυφογραμμή για το χωριό. Η φωτιά αύτη την ώρα μαίνεται 3 χλμ μακριά από το χωριό.

Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 235 πυροσβέστες με 75 οχήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Από την πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης έχουν καεί – συμφώνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – περίπου 20 χιλιάδες στρώματα πευκοδάσους, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν τις ρίψεις των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι από το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να επιχειρούν και τα δυο ιταλικά καναντέρ που βρίσκονται από την Τετάρτη το βράδυ στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Οι πυροσβέστες μετά από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να σώσουν όλους τους οικισμούς κοντά τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα όταν η φωτιά έφτασε μέχρι τα Ψαχνά όπου βρήκε μπροστά της μία αντιπυρική ζώνη την οποία είχαν προλάβει να ανοίξουν τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ, βρήκαν την ευκαιρία ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το συγκεκριμένο μέτωπο.

Οι πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια, εκτός από ρύπανση εξωτερικά σε ορισμένα αλλά έχουν καεί αυτοκίνητα.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news