facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πυροσβεστική: Άλλες πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές

Τρεις άνδρες (οι Α.Κ., Χ.Κ. και Α.Β.) συνελήφθησαν σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως οι υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, χθες και ώρα 19:55, στην Τοπική Κοινότητα Δεματίου, του δήμου Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων. Ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελέας.
Επίσης, την Τρίτη, από ανακριτικούς υπαλλήλους της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν δύο άνδρες (Σ.Κ. και Β.Κ.), ως οι υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε απορρίμματα και παλαιά ελαστικά, την περασμένη Δευτέρα και ώρα 21:17, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Με την ευκαιρία, η πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις - ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά και πως η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news