facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Κουπόνια αντί αποδείξεων έδινε αναψυκτήριο στο Αίγιο

Σε παραλία στο Αίγιο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν αναψυκτήριο, που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού.

Ως εκμεταλλευτής του φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης. Το κόμμα είχε δηλώσει τον χώρο ως εντευκτήριο συνάθροισης μελών, παράμετρος η οποία όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές καθόλου δεν σημαίνει πως απαλλάσσεται από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων για τα αγαθά που πωλούνται.

Δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση, δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον πιο πάνω φορέα, ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν (καφέδες, σάντουιτς, κλπ).

Διαπιστώθηκαν 933 μη εκδόσεις αποδείξεων, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολύ μικρό κόμμα το οποίο ούτε έχει ούτε είχε στο παρελθόν παρουσία στη Βουλή.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news