facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Γνωστός πυγμάχος πλήρωσε στην Μύκονο 920 ευρώ για μπριζόλα «rib eye» (φωτο)

Η Μύκονος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα συχνά στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας. Μετά από την υπόθεση του εστιατορίου με τα "χρυσά" καλαμαράκια σήμερα μία ακόμη περίπτωση φέρνει στο φως η Daily Mail.

Πρόκειται για τα 920 ευρώ που πλήρωσε για μία μπριζόλα rib eye ο γνωστός πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας Ricky Hatton.

O κορυφαίος βετεράνος Βρετανός πυγμάχος στην κατηγορία των Μεσαίων Βαρών (έχει ηττηθεί μόνο από τους Mayweather και Pacquiao) βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Μύκονο και όπως φαίνεται απο τις αναρτήσεις που κάνει στο instagram χαίρεται ιδιαίτερα τις διακοπές του.



Το μόνο που του φαίνεται να του χάλασε την διάθεση ήταν ο χθεσινοβραδινός λογαριασμός που πλήρωσε σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου, όπου όπως φαίνεται και από την απόδειξη που «ανέβασε» ο λογαριασμός άγγιξε τα 2.000 ευρώ από τα οποία τα μισά σχεδόν αφορούσαν μία μπριζόλα rib eye (920 ευρώ).

«Ξύπνησα το πρωί σε μια λίμνη από γ@@@μενα δάκρυα» σχολιάζει ο ίδιος στην ανάρτηση του για τον λογαριασμό στον οποίο επίσης ένα μεταλικό νερό χρεώνεται στα 16 ευρώ και το ψωμί 14 ευρώ. Όπως ήταν αναμενόμενο οι ακόλουθοι του δεν άφησαν ασχολίαστη την ανάρτηση. «Ρίκυ θα φας πάλι σήμερα rib eye ή θα την βγάλεις με κανένα πιτόγυρο;» αναφέρει ένας ακόλουθος με αρκετά σαρκαστική διάθεση.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, ενώ ο Ρίκι συχνά ποστάρει στο instagram του φωτό άλλων παρουσιάζοντάς τες ως δικές του, πηγές που επικαλείται η Daily Mail υποστηρίζουν ότι η τελευταία του ανάρτηση είναι αληθινή. Δηλαδή δική του. Γνώστης είπε χαρακτηριστικά στη Daily Mail:

«Η απόδειξη είναι γνήσια. Εκανε ένα παιδιάστικο λάθος. Διάβασε λάθος την τιμή στο μενού. Συνεπώς υπερπαρήγγειλε και στο τέλος κατέληξε με έναν τόσο μεγάλο λογαριασμό.Δεν το κάνει για επίδειξη αλλά το κάνει για να δείξει το λάθος του».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι ακόλουθοι του δεν άφησαν ασχολίαστη την ανάρτηση.

"Ρίκυ θα φας πάλι σήμερα rib eye ή θα την βγάλεις με κανένα πιτόγυρο;" αναφέρει ένας ακόλουθος με αρκετά σαρκαστική διάθεση.

Τι είναι η μπριζόλα ribeye

Tο ribeye στοιχίζει ακριβά και είναι περιζήτητο και η τιμή του εξηγείται από την ανατομία του ζώου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το fnl-guide.com η ραχοκοκαλιά του μοσχαριού αποτελείται από 13 πλευρά (θωρακικούς σπονδύλους). Από τον 1ο έως τον 6ο σπόνδυλο με τεμαχισμό παίρνουμε την σπάλα ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή την σπαλομπριζόλα. Από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο παίρνουμε το rib eye γνωστό και ως κυρίως μπριζόλα. Το κομμάτι αυτό αφού καθαριστεί από το κόκκαλο μας δίνει την καλύτερη ποιότητα μπριζόλας που αποτελείται από δύο διακριτούς μύες (ο ένας μάλιστα με χαρακτηριστικό σχεδόν στρογγυλό σχήμα) αλλά και εξαιρετική κατανομή λίπους. Κάθε ζώο διαθέτει δύο τέτοια κομμάτια ενώ κάθε τέτοιο κομμάτι rib eye ζυγίζει κατά μέσο όρο περίπου 4,5kg.

Αυτό μεριδοποιείται συνήθως σε τεμάχια των 300γρ. Από κάθε μοσχάρι μπορούμε προκύπτουν περίπου 30 μπριζόλες των 300γρ. «Οι σοβαροί διανομείς κρέατος περιορίζουν την παραγωγή rib eye μεταξύ 8ου και 12ου σπονδύλου για ακόμη καλύτερη ποιότητα οπότε γίνεται αντιληπτό πως το rib eye είναι ένα premium μέρος του ζώου το οποίο δεν υπάρχει σε αφθονία, καθώς για τις μηνιαίες παραγγελίες ενός καλού εστιατορίου χρειάζεται συχνά ένα μικρό κοπάδι».

Τι είναι το κρέας kobe

Το κρέας Kobe το ανακάλυψαν οι πανούργοι Ιάπωνες και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Το μοσχαρίσιο αυτό κρέας θα το βρείτε με ονοματεπώνυμο, ανάλογα με την περιοχή που εκτρέφεται, με πιο δημοφιλές αυτό της περιοχής Kobe, που μεγαλώνει αποκλειστικά στον νομό Hyogo και θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος»! Τα χαρακτηριστικά αυτού του κρέατος; Είναι απίστευτα μαλακό, λιπαρό και -κατά γενική ομολογία όσων τυχερών το έχουν γευτεί- πεντανόστιμο.

Το μυστικό της επιτυχίας του είναι οι συνθήκες ανατροφής των ζώων και τα γονίδιά τους…

Πιο συγκεκριμένα, τα βοοειδή αυτά μεγαλώνουν καλύτερα από πολλούς ανθρώπους στην υφήλιο, αφού τρώνε υψηλής ποιότητας γρασίδι, πίνουν μπίρα ή σάκε ανάλογα με την περιοχή για να τους ανοίγει η όρεξη και οι κτηνοτρόφοι τους κάνουν μασάζ για να αποφύγουν τις μυϊκές κράμπες και να κρατήσουν το κρέας τους μαλακό.

Επιπλέον, λόγω γενετικής κατασκευής, το κρέας τους περιέχει υψηλότερο ποσοστό σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα από ένα τυπικό μοσχαρίσιο κρέας, ενώ οι αυξημένες ραβδώσεις λίπους με μαρμαρική υφή που έχουν αυξάνουν την αναλογία των μονοακόρεστων λιπαρών σε σχέση με τα κορεσμένα.

Οπως ήταν λογικό, οι Αμερικανοί εισήγαγαν βοοειδή αυτής της ράτσας από την Ιαπωνία και αναπαρήγαγαν τις συνθήκες ανατροφής τους στις δικές τους φάρμες. Η διαφορά είναι ότι τα αμερικάνικα μοσχάρια απαγορεύεται να ονομάζονται Kobe, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα αναζητήσετε σαν Kobe-style.



pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news