facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Μάνη: Χελώνες δαγκώνουν λουόμενους - Πάνω από 40 κρούσματα

Τα κρούσματα επιθέσεων έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις τοπικές αρχές, με τον επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Αερόπολης να προτείνει στους πολίτες να αντιμετωπίζουν τις θαλάσσιες χελώνες ως άγρια ζώα.

Δεκάδες επιθέσεις θαλάσσιων χελωνών έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή Λιμένι της Μάνης, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αερόπολης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 40 κρούσματα επιθέσεων.

Οι θαλάσσιες χελώνες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγος, έχουν δαγκώσει λουόμενους ή ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να τις ταΐσουν.

​Μάλιστα, οι τραυματίες κλήθηκαν να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να λάβουν αντιβίωση και αντιτετανικό ορό, καθώς είναι σύνηθες οι χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα.

Ο κ. Μαριόλης, ο οποίος έχει βραβευτεί ως ο «καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης», προτείνει στους πολίτες να αντιμετωπίζουν τις θαλάσσιες χελώνες ως άγρια ζώα, καθώς πολύ συχνά συγχέουν την τροφή με τον άνθρωπο που προσπαθεί να τις ταΐσει.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news