facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Θύελλα στη Βουλή – Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εισάγει αιφνιδιαστικά τροπολογίες -παραβιάζοντας αυτά που η ίδια κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση επί ΣΥΡΙΖΑ- αρχικά το ΚΚΕ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από τη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για το διυπουργικό νομοσχέδιο.  Λίγο μετά αποχώρησαν το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.
Έντονες οι αντιδράσεις από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση με αβέβαιη την παραμονή τους έως το τέλος της συζήτηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την απόσυρσή τους και να έρθουν με την κανονική διαδικασία και να ζητηθούν αναλυτικά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Οι δύο τροπολογίες αφορούν, η μία το να μην αποδοθούν οι υψηλές συντάξειςπου είναι υπό έκδοση και η δεύτερη τροπολογία αφορά εργασιακές σχέσεις σε εργολάβους και υπεργολάβους.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν και επί της διαδικασίας αλλά και με την ουσία των τροπολογιών. Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατηγορούν και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για συμπαιγνία με την κυβέρνηση καθώς έδωσε παράταση στη συνεδρίαση προκειμένου να έχει χρόνο ο υπουργός Εργασίας να φέρει και να καταθέσει την τροπολογία.
Το ΚΚΕ μάλιστα καταγγείλει ότι η τροπολογία που ρυθμίζει εργασιακά θέματα είναι τροπολογία που έχει έρθει με απαίτηση του ΣΕΒ.
Το ΚΚΕ αποχώρησε από την Ολομέλεια φωνάζοντας «ντροπή σας».
Και ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από τη Βουλή με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαδικασία». Έξαλλος και ο Παύλος Πολάκης φώναξε προς το προεδρείο και αποχώρησε από Βουλή.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σειρά του πριν αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό. Μετά από μακρά συζήτηση το να εισαχθούν αυτού του είδους οι τροπολογίες αποτελεί πλήγμα για το κοινοβούλιο. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα».
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε πως αποχωρούμε γιατί «δεν συμμετέχουμε στην παραποίηση , γίνατε χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την παραποίηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών…» Επισήμανε ότι «η τροπολογία για το πλαφόν στις συντάξεις δεν έχει ούτε Έκθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η δεύτερη τροπολογία για τις εργασιακές σχέσεις δεν έχουν χαρακτήρα επείγον». Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέουεπισημαίνοντας ότι είναι θέμα σεβασμού της δημοκρατικής διαδικασίας και των θεσμών και όχι του Κανονισμού.
Για απαράδεκτη διαδικασία μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής ΛύσηςΚυριάκος Βελόπουλος που πήρε και αυτός την κοινοβουλευτική του ομάδα και αποχώρησαν.
Δείτε τις δύο τροπολογίες που προκάλεσαν την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news