facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Τί έλεγε η Βασιλική Θάνου το 2009 για τους διορισμούς δικαστικών

Πριν από μια δεκαετία «η κυρία Θάνου είχε εκφρταστεί κατά της αποδοχής θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές με το επιχείρημα ότι μπορεί να κατηγορηθούν ότι αποδέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές. "Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται νέες θέσεις, ειδικά καλά αμειβόμενες όπως του επικεφαλής ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής" έλεγε σε συνεδρίαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το 2009. Οι συνταξιούχοι δικαστές θα πρέπει να διαφυλάσσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια αλλά κυρίως το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος».

Διαβάστε την ανάρτηση τού δημοσιογράφου, Δημήτρη Κοτταρίδη: Τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης δεν επιτρέπεται μετά τη συνταξιοδότησή τους να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και
άλλα γραφεία, και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του Προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ, διότι έτσι δημιουργείται, και ευλόγως, η πεποίθηση ότι υπήρχε "προϋπάρχουσα συναλλαγή".

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Οκτώβριος 2009


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news