facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Καταγγελία – φωτιά από την ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο του 20χρονου στη Σάμο!

"Μαγειρέματα" στις προσλήψεις μέσω του προγράμματος «PHILOS» από το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), αλλά και ρουσφέτια από την προηγούμενη κυβέρνηση καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, ότι εξαιτίας αδιαφανών διαδικασιών και σχετικών ενστάσεων στο ΑΣΕΠ ακυρώθηκαν οι προσλήψεις 104 διασωστών του ΕΚΑΒ, επτά εκ των οποίων θα κάλυπταν τη Σάμο.
"Οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων εκδόθηκαν το Φεβρουάριο 2019. Σε αυτήν την προκήρυξη μεταξύ άλλων (γιατρών, νοσηλευτών, λοιπό προσωπικό) υπήρχαν και 104 διασώστες που θα κάλυπταν τα νησιά, εκ των οποίων οι επτά διασώστες στη Σάμο. Εάν προσλαμβάνονταν έγκαιρα οι επτά διασώστες στη Σάμο όπως ήταν ο σχεδιασμός θα είχαμε την Παρασκευή το απόγευμα ασθενοφόρο στο Καρλόβασι να προσφέρει πρώτες βοήθειες και να διακομίσει έγκαιρα ο 20χρονο2 στο Νοσοκομείο σε ειδική μονάδα. 'Ομως, οι προσλήψεις των διασωστών δεν έγιναν γιατί υπήρξαν δεκάδες ενστάσεις στο ΑΣΕΠ από υποψήφιους (και διασώστες) οι οποίες εξετάστηκαν και δικαιώθηκαν", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.
Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΑΣΕΠ:

ΠΟΕΔΗΝ: "Η κάλυψη 1.575 θέσεων υγειονομικού προσωπικού δεν προχώρησαν εξαιτίας αδιαφάνειας στις προσλήψεις"

Ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) προκήρυξε 1.575 θέσεις υγειονομικού προσωπικού με 18μήνες συμβάσεις στα πλαίσια του προγράμματος PHILOS με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε υγειονομικές μονάδες κυρίως των νησιών.
'Οπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ:
"Η επιλογή του προσωπικού -όπως κατ’ επανάληψη καταγγείλαμε- για τις 1.576 θέσεις έγιναν από τη Διοίκηση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και ήταν ρουσφετολογικές, χωρίς να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας. Εάν είχαν προσληφθεί οι 104 διασώστες θα επιχειρούσαν άλλα 11 ασθενοφόρα στα νησιά",

ΠΟΕΔΗΝ: "Ο 19χρονος σήμερα θα ζούσε"

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία δηλώνουν ότι είχαν προειδοποιήσει από την αρχή του καλοκαιριού για τις τραγικές ελλείψεις των υγειονομικών μονάδων των νησιών σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, εξοπλισμό και για την ανεπάρκεια στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, όμως, η ανεπιτυχής διαχείριση από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας του θέματος των αναγκαίων προσλήψεων για τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων, είχε το πρόσφατο τραγικό αποτέλεσμα της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής.
"Το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, απέχει δύο λεπτά από το σημείο που έγινε το συμβάν με τον 19χρονο. Τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας διαθέτουν απινιδωτή και τα πληρώματα ασθενοφόρων είχαν εκπαιδευτεί και γνωρίζουν να τον χρησιμοποιούν. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Βαθύ της Σάμου το οποίο καθυστέρησε λόγω απόστασης. Τελικά το περιστατικό το παρέλαβε από το Κέντρο Υγείας Καρλόβασου που είχε διακομιστεί από οδηγό του Κέντρου Υγείας που κλήθηκε από άδεια", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.
Τελικά στο σημείο του τραγικού συμβάντος κλήθηκε ιδιώτης Καρδιολόγος και έκανε ανάταξη του παιδιού με απινιδωτή που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά με καθυστέρηση.

Ένα ασθενοφόρο στην βάρδια για όλο το νησί - Ακάλυπτη η δυτική Σάμος

Στη Σάμο από τον Μάιο αποχώρησαν 2 διασώστες, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, επειδή έληξε η σύμβαση που είχαν με το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ασθενοφόρο στην βάρδια να καλύπτει όλο το νησί, εξαιτίας ελλείψεων διασωστών:
"Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου υπηρετούν 5 διασώστες εκ των οποίων η μία έχει άδεια εγκυμοσύνης. Πολλές βάρδιες το μήνα μένουν ακάλυπτες, όπως συνέβη και την Παρασκευή το απόγευμα".
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να ολοκληρώσει άμεσα και αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ τις προσλήψεις των 1.576 εργαζομένων μέσω ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), που έμειναν στη μέση. Επίσης, "να καλύψει τα νησιά σε προσωπικό και εξοπλισμό. Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές θα πρέπει να εγκατασταθούν σε όλα τα κεντρικά σημεία κάθε περιοχής", καταλήγουν οι εργαζόμενοι.
iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news