facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Ασυντήρητη μπασκέτα από το 1988 αυτή που σκότωσε τον 19χρονο νεαρό;

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα  συνεχώς η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιήσει και τον Δήμο Χίου.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα ζητούμενα οι μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου από την τότε Τεχνική Εταιρεία του Δήμου.
Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000, οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της αντικατάστασής τους, όμως αυτή – χωρίς να προκύπτει το γιατί- δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι.
Αυτό που έγινε το 2002, όπως εξηγούν στον «π» παράγοντες του Δήμου Χίου, ήταν η τσιμεντόστρωση του χώρου αφού μέχρι πριν υπήρχε χώμα στο έδαφος.
Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα στη βάση, όπως αυτό της διάβρωσης, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.
Η θεμελίωση
Ως προς την θεμελίωση των μπασκετών, ο πιο εκτενής έλεγχος, δείχνει ότι μάλλον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο καθώς αυτό που οδήγησε στην πτώση της μπασκέτας ήταν η διάβρωση των μεταλλικών σωλήνων που στήριζαν όλη την κατασκευή.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα, κατά τους μηχανικούς, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί εξωτερικά ενώ η έρευνα βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. 
Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια τότε θα μιλάμε για μία μπασκέτα που ήταν ασυντήρητη ως προς την θεμελίωσή της για 31 συναπτά έτη, αφού είχε συντηρηθεί μόνο εξωτερικά με βαψίματα και αλλαγή ταμπλό.  
Σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο χώρος ανήκει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Χίου μαζί με το ακίνητο της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

politischios

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news