facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Στους 153 οι ατμιστές με τη μυστηριώδη ασθένεια

Στους 153 ανέρχονται πλέον οι ατμιστές, σε 16 αμερικανικές πολιτείες, που έχουν προσβληθεί από τη μυστηριώδη αναπνευστική νόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Οι πάσχοντες είναι κυρίως έφηβοι και νεαροί ενήλικες.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του το CDC όλες οι περιπτώσεις αφορούν άτομα που έχουν ιστορικό ατμίσματος με νικοτίνη ή τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την χημική ουσία δηλαδή της ινδικής κάνναβης.

Οι Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να απαντηθεί το καίριο ερώτημα «τι προκαλεί τη μυστηριώδη ασθένεια», αποκλείοντας προς το παρόν να ευθύνεται κάποια μολυσματική νόσος.

«Το περίεργο είναι ότι μεταξύ των κρουσμάτων κανείς εκ των ασθενών δεν έχει αναφέρει χρήση ίδιου προϊόντος ή συσκευής ατμίσματος με κάποιον άλλον», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του CDC, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν οφείλεται σε κάποια μολυσματική ουσία σε τμήμα της συσκευής ατμίσματος ή σε μείγμα που οι ατμιστές έφτιαξαν μόνοι τους στο σπίτι και το άτμισαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες, κατά την εισαγωγή στο νοσοκομεία είχαν δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ανέφεραν επίσης στηθάγχη, εμετό και κόπωση.

Αυτοί που είναι σε σοβαρή κατάσταση (κυρίως στην Μινεσότα, το Ιλινόις και την Καλιφόρνια) έχουν σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες και υποβάλλονται σε οξυγονοθεραπεία και μηχανική υποστήριξη των πνευμόνων. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έχουν εδραιωμένη πνευμονική βλάβη που δεν είναι αναστρέψιμη.

Το CDC ζητά το ιατρικό προσωπικό να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρει άμεσα στις πολιτειακές αρχές περιπτώσεις ασθενών με ύποπτα συμπτώματα. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξάλλου συλλέγει όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν τόσο για τα πρόσφατα αυτά κρούσματα της μυστηριώδης νόσου, αλλά και γενικότερα όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένα νέο προϊόν και οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία μας. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι απόρροια πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των σκοπούμενων και ακούσιων συστατικών αυτών των προϊόντων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του CDC.

ygeiamou

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news