facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Turkish Stream: Μέσω Βουλγαρίας και όχι Ελλάδας η δεύτερη διακλάδωση!

«Η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας Σερβίας. Στη Βουλγαρία απευθείας» δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας ότι η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα αρχίσει να λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου του 2020.

Η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα τροφοδοτεί την εσωτερική αγορά της Τουρκίας με φυσικό αέριο ενώ η δεύτερη τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως δυνητικές αγορές η Gazprom βλέπει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ουγγαρία. Η ισχύς της κάθε διακλάδωσης ετησίως είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Turkish Stream: Η Ρωσία προτείνει στην Ουκρανία την παράταση της συμφωνίας για την διέλευση του φυσικού αερίου για ένα χρόνο

Η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία να παρατείνει για ένα χρόνο την ισχύουσα συμφωνία για την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου με τους όρους της ισχύουσας συμφωνίας, η οποία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στο περιθώριο της συνάντησης της διυπουργικής ρωσο-τουρκικής επιτροπής που πραγματοποιείται στην Αττάλεια.

«Περιμένουμε πότε θα αρχίσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις, πότε θα εκλεγεί η νέα κυβέρνηση και θα εμφανισθούν οι εκπρόσωποι της άλλης πλευράς. Γενικά είμαστε υπέρ του να αγοράζει η Ουκρανία απευθείας αέριο. Προτείναμε στους εταίρους μας να παρατείνουμε την ισχύουσα συμφωνία για ένα χρόνο με τους ίδιους όρους» δήλωσε ο Νόβακ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τέσσερις πηγές είχε μεταδώσει ότι η Ρωσία προτίθεται να συνάψει με την Ουκρανία μια μικρής χρονικής διάρκειας συμφωνία για την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη αφότου λήξει η δεκαετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ της ουκρανικής πετρελαϊκής εταιρείας Nafotgaz και της ρωσικής Gazrrom, η οποία εκπνέει την 1η Ιανουαρίου του 2020, ώστε να κερδίσει χρόνο για να τροφοδοτήσει τους αγωγούς που θα παρακάμψουν την Ουκρανία.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news