facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα τους χρησιμοποιήσουμε τους S-400 αν μας επιτεθούν»

«Εμείς όπου και όταν χρειαστεί, έχουμε και το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουμε φυσικά».

Η Τουρκία όχι μόνο τους αγόρασε, αλλά εννοείται ότι θα τους χρησιμοποιήσει κιόλας σε περίπτωση ανάγκης, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αναφορικά με το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400.

Επιστρέφοντας από τη Βοσνία σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε μάλιστα γιατί άλλωστε να επενδύσει σε ένα τέτοιο σύστημα, αν ήταν να μην το χρησιμοποιήσει;

«Γιατί να κάνουμε μια τέτοια αγορά ή μια τέτοια επένδυση; Εμείς όπου και όταν χρειαστεί, έχουμε και το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουμε φυσικά. Αυτό είναι ένα αντι-αεροπορικό σύστημα.

Κι εφόσον είναι τέτοιο, αν κάποιοι μας επιτεθούν, θα απαντήσουμε κι εμείς θέτοντας σε λειτουργία αυτό το αμυντικό μας σύστημα. Γι’ αυτό κάναμε μία τέτοια επένδυση», επιχειρηματολόγησε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και πάλι στην αρνητική στάση της Αμερικής στο θέμα της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα κατά το παρελθόν, κάτι που αναγνωρίζει όμως τώρα και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

«Μέχρι τώρα προκειμένου να κάνουμε ό,τι θεωρείται καλύτερο για εμάς, ξεκινήσαμε ήδη από την περίοδο του Ομπάμα να συζητάμε για Patriot. Αλλά ο κ. Ομπάμα δυστυχώς μας είπε "δεν δίνει άδεια το Κογκρέσο".

Αφού λοιπόν δεν δίνει άδεια το Κογκρέσο, τότε κι εμείς φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Και ο κ. Τραμπ, που το γνωρίζει αυτό, μας αναγνώρισε το δίκιο μας και είπε ότι ‘όλα αυτά ήταν λάθη του Ομπάμα". Χρησιμοποίησε πολύ βαριές εκφράσεις και "έχεις δίκιο" είπε. Τελικά αναγνώρισε το δίκιο μας και ενώπιον των μέσων ενημέρωσης, αλλά και μπροστά στους συνεργάτες του αυτό είπε».

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news