facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

O Τσαβούσογλου απειλεί: Αν μας επιβάλλουν κυρώσεις θα αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας στην Κύπρο

Σε έντονο ύφος ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Ε.Ε και την Λευκωσία.για το ενδεχόμενο επιβολἠς κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε και επιπλέον βήματα και κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει. Αν όμως η Ε.Ε. για να ικανοποιήσει την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ( Κυπριακή Δημοκρατία), παραδέχομαι πως μέχρι τώρα κράτησαν θέση, κάνουν κάποιο βήμα για να δείξουν συμπαράσταση , τότε εμείς θα απαντήσουμε και θα αυξήσουμε τη δραστηριότητα μας στην Κύπρο.Θα το κάνουμε χωρίς καμία αμφιβολία. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Να αναστείλει τις συζητήσεις για τη συμφωνία αερομεταφορών και θα αναβάλλει τον διάλογο σε υψηλό επίπεδο με την Τουρκία εξαιτίας της «παράνομης» γεώτρησης στα ανοιχτά της Κύπρου εξετάζει η Ε.Ε., σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα στο έγγραφο σημειώνεται ότι η Ενωση θα εξετάσει πιο περιοριστικά μέτρα εάν η Τουρκία συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι χωρίς συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ολοκληρώθηκε η συζήτηση σε επίπεδο μόνιμων εθνικών αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Κύπρος διαφώνησε με την παράγραφο που αναφέρεται σε περαιτέρω μέτρα, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες.

Στην τελευταία παράγραφο του προσχεδίου της δήλωσης, αναγραφόταν πως η Ε.Ε. είναι έτοιμη να επιβάλει επιπλέον «περιοριστικά» μέτρα στην Τουρκία, αν η Άγκυρα συνεχίσει τις γεωτρήσεις. Ωστόσο, η Κύπρος επιθυμούσε να αντικατασταθεί με «στοχευμένα» μέτρα.

eleftherostypos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news