facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Τρέχουν να προλάβουν στην ΕΡΤ – «Τακτοποιήσεις» και βολέματα

Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, καθώς η «επέλαση» Κυριάκου πρέπει να βρει τους πάντες τακτοποιημένους – ιδίως όσους είχαν βγει στα κάγκελα τη διετία του μαύρου: συμψηφισμοί, νέο μισθολόγιο των δημοσιογράφων, οργανικές θέσεις και κατοχύρωση των νυν διευθυντών και προϊσταμένων, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της ΕΡΤ. Το πρόγραμμα πάει άκλαυτο…

‘Ένα από τα βασικότερα ζητούμενα, είναι η άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που προβλέπει υψηλές αποδοχές για τους νεοδιορισθέντες δημοσιογράφους. Βεβαίως, σε μια γερασμένη εταιρεία όπως η ΕΡΤ, με μηδενικές προσλήψεις νέων δημοσιογράφων από το 2015 και μετά, είναι απορίας άξιον ποιοι θα ήταν οι ωφελούμενοι από αυτή την πρόβλεψη του νόμου. Η απάντηση είναι απλή, αλλά αποκαρδιωτική: μόνο 7 άτομα, πλείστα εκ των οποίων άλλαξαν ειδικότητα ως αντίδωρο για τη συμμετοχή τους στον «δίχρονο αγώνα», χωρίς τις περισσότερες φορές να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.

Τον Νοέμβριο του 2016, βαπτίζονται δημοσιογράφοι επτά υπάλληλοι, με ευδόκιμη υπηρεσία ως μουσικοί επιμελητές, δακτυλογράφοι και παραγωγοί. Κοινό σημείο των περισσοτέρων, η… ανάβαση στα κάγκελα το 2013 – 2015. Μερικά παραδείγματα είναι όντως σπαρταριστά:

Δακτυλογράφος με απολυτήριο Λυκείου, πρωταγωνίστρια του αγώνα κατά του μαύρου, τοποθετείται δημοσιογράφος στο Αρχείο της ΕΡΤ – μια θέση που σε κάθε χώρα της Ευρώπης θα απαιτούσε τουλάχιστον σχετικές πανεπιστημιακές σπουδές. Το γεγονός ότι εκπροσωπήθηκε νομικά από τον Βασίλη Κωστόπουλο στην προσφυγή της κατά του δημοσίου, της χάρισε το 2017 διευθυντική θέση και μάλιστα στις υπηρεσίες διευθύνοντος.

Διευθυντής παραγωγής – αυτή τη φορά, ευτυχώς, πτυχιούχος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ – άλλαξε ειδικότητα, καθώς κράτησε επάξια πάνω του την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ3 μέχρι την επαναλειτουργία της.

Εμμονικός μέχρι παράνοιας με τη Eurovision, βρήκε επιτέλους φέτος το νόημα της ζωής του, αφού εγκατέλειψε το διεθνές ρεπορτάζ για να καλύψει την ελληνική αποστολή στο Τελ Αβίβ.

Αγαπημένο παιδί των ΑΝΕΛ, αναλόγου αισθητικής, άλλαξε τα φώτα στη δημοσιογραφία, καθώς από πτυχιούχος ηλεκτρονικός προήχθη σε δημοσιογράφο – πάντως μετά την αποπομπή Καμμένου, αγνοείται η τύχη της.

Δημοσιογράφος ορίστηκε μουσικός παραγωγός της ΕΡΤ3 και μάλιστα απόφοιτος ΤΕΙ Μαιευτικής. Φαίνεται πως η ΕΡΤ θέλει πάντα να βρίσκεται εκεί που γεννιέται η είδηση, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η επιλογή.

Το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με την πρόφαση της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών (δεν φτάνουν οι 600 και βάλε δημοσιογράφοι της ΕΡΤ) και κατόπιν διαπίστωσης ότι οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αλλαγή ειδικότητας.

Να δούμε τι θα πει και η επόμενη διοίκηση.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news