facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Σκόπια: Εντολή για αφαίρεση του ονόματος «Μακεδονία» από τις στρατιωτικές στολές

Εδόθη εντολή εκ των άνω για την αφαίρεση της επιγραφής «Μακεδονία» από τις στρατιωτικές στολές, που την φέρουν στην αριστερά πλευρά των στολών, όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Οι μεταρρυθμίσεις της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα έρχονται στην πράξη, αφού διατάχθηκε, πριν μερικές ημέρες, να αφαιρεθεί η επιγραφή «Μακεδονία» από τις στρατιωτικές στολές, επισημάνθηκε τώρα, ότι εάν δεν τηρηθεί η εντολή, θα ακολουθήσει πρόστιμο καθώς και άλλα μέτρα τιμωρίας.

Αλλά αυτό δεν είναι μόνο...

Καθώς ορισμένοι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή αυτή και δεν αφαιρούν την ονομασία «Μακεδονία», ακολουθήθηκε ένα άλλο μέτρο- αφού στην ουσία η επιγραφή είναι ένα αυτοκόλλητο που επικολλάται σε μια ταινία ‘κρατς’, απαιτήθηκε η αφαίρεση αυτής της ταινίας από τις στολές», γράφει η Ρεπούμπλικα.

Στις 3 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι που είναι και ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων, υπέγραψε διάταγμα για τη σήμανση στις στολές του στρατού ως ‘Στρατός της Βόρειας Μακεδονίας’ (ARSM).



echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news