facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Συγκέντρωση την Τετάρτη στα Εξάρχεια για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, απευθύνει η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας» με ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook.

Το κάλεσμα αναφέρεται στην απόφαση «χάδι» -όπως χαρακτηρίζεται- του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Καλεί δε όλους, να συγκεντρωθούν αύριο στην διασταύρωση Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, όπου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος από τη σφαίρα του αστυνομικού.

Αναλυτικά, η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας» αναφέρει:

Η απόφαση του Μικτού Εφετείου Λαμίας έρχεται σε πλήρη ισορροπία με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης για καταστολή στα «άβατα», για την κατάργηση του ασύλου και για τη μετατροπή του κράτους σε αστυνομική προτεραιότητα. Η κοινωνία θα πρέπει να μάθει τι είναι το κράτος, ενώ η παλαιά ρήση πρωθυπουργού προς αστυνομικούς «εσείς είστε το κράτος» επανέρχεται σε νέα εκδοχή.

Η σφαίρα που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είχε ένα ελαφρυντικό. Ήταν Κρατική και όταν το κράτος δολοφονεί συνδράμει και ο άλλος νευρώνας της εξουσίας, ο Θεσμός της Δικαιοσύνης, προκειμένου να νομιμοποιήσει τη θανατοπολική. Και αυτό ακριβώς είναι που σημαίνει «σύννομος βίος» για έναν ένστολο οπλοφόρο του κράτους.

Το Μικτό Εφετείο της Λαμίας αφού απάλλαξε για «συνέργεια!!!» τον Σαραλιώτη, χάιδεψε το κεφάλι του Κορκονέα, επιβραβεύοντάς τον. Ο Κορκονέας μαζί με το Σαραλιώτη έχοντας τη δύναμη ενός ολόκληρου κράτους, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον νεαρό σύντροφο Αλέξη Γρηγορόπουλο και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το είπε μια ολόκληρη εξεγερμένη κοινωνία που το Δεκέμβρη του 2008 απαίτησε τη δικαιοσύνη με τον τρόπο που οι εξεγερμένοι απαιτούν. Η αντίσταση στην κρατική καταστολή, στην επιτήρηση, στον κρατικό έλεγχο, στην επιβολή της κατάστασης εξαίρεσης και του κρατικού ολοκληρωτισμού, που ο Δεκέμβρης ανέδειξε, είναι επίκαιρη σήμερα και πάντα.

Το κράτος δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του στην θανατοπολιτική και στην καταστολή, επιχειρώντας να διευρύνει την εξουσία του και να περιορίσει παράλληλα τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Το κράτος ετοιμάζει τα όπλα του, για να επιτεθεί ξανά στην κοινωνία. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία προαναγγελθείσα επίθεση από τους νέους διαχειριστές της εξουσίας, επίθεση διαμέσου κατασταλτικών αλλά και αστυνομικών θεσμίσεων.
Οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας είχαν και έχουν στον πυρήνα της ιδεολογίας τους την καταστολή, αλλά φροντίζουν να την νομιμοποιούν εμβαπτίζοντάς την στην κολυμβήθρα της δικαιοσύνης.

Η ωμή διαχειρισιμότητα, η κυβερνησιμότητα και η συγκεντροποίηση της εξουσίας, δημιουργούν μια κρατική οντότητα ολοκληρωτική. Η σιγή νεκροταφείου είναι προϋπόθεση για την απόλυτη κυριαρχία του σύγχρονου Λεβιάθαν.

Όμως λογαριάζουν χωρίς την εξεγερμένη αξιοπρέπεια, χωρίς την κοινωνία.
Απευθυνόμαστε προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για συμμετοχή σε αντίσταση απέναντι στην καταστολή και στο κράτος, για να μην περάσει ο εφιάλτης του δεσποτισμού.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ

Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στις 8:00 μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια.

Αντιεξουσιαστική κίνηση Αθήνας»

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news