facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Τούρκος αντιπρόεδρος από τα κατεχόμενα: «Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες γεώτρησης», δήλωσε από την κατεχόμενη Κερύνεια, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης, υπογράμμισε.

«Κάθε εκατοστό της γης μας είναι πολύτιμο και απαραίτητο», τόνισε, ο Οκτάι, στο πλαίσιο εγκαινίων ενός πλοίου διάσωσης πολλαπλών χρήσεων το οποίο φέρει το όνομα «Gemi Kurtaran», «διασώστης» στα ελληνικά.

Το σκάφος θα παρεμβαίνει στα πιθανά θαλάσσια ατυχήματα στη Μεσόγειο και θα συμβάλλει στην πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, σύμφωνα με τον Οκτάι.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Η Τουρκία υπερασπιζόταν πάντα την Ανατολική Μεσόγειο για να είναι μια θάλασσα ειρήνης και δίκαια να γίνεται η εξόρυξη των φυσικών πόρων και έτσι να διαμοιράζονται».

«Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φουάτ Οκτάι έφτασε παράνομα στην Κύπρο για να παραστεί στα πανηγύρια του κατοχικού καθεστώτος με αφορμή της 45η επέτειο από την εισβολή του «Άττιλα», στο νησί.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news