facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χρυσοχοΐδης: Άβατο στα Εξάρχεια… τέλος! Όλο το σχέδιο!

«Επιχείρηση Εξάρχεια» ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει δύο κυρίαρχους στόχους, οι οποίοι θα εξειδικευτούν σε πολλές επιμέρους δράσεις, με πολλές κατευθύνσεις που θα υλοποιηθούν σταδιακά.

Η εξάρθρωση της παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι ο κύριος στόχος, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να δείξει, ότι στην πολύπαθη γειτονιά της Αθήνας θα επιστρέψει σύντομα η ηρεμία και θα επιβληθεί η τάξη.

Το πλάνο του Υπουργείου το αμέσως προσεχές διάστημα – σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» – περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμφανή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης.

Υλοποιώντας τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, το υπουργείο ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις, στόχος των οποίων είναι η βαθμιαία διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή, ενώ για να πάψουν τα Εξάρχεια να ανήκουν στις συμμορίες, κατά τον νέο σχεδιασμό κρίνονται απαραίτητα αστυνομικά μέτρα.

Στο πλάνο των ενεργειών υπάρχει ακόμα η διαχείριση των καταλήψεων στα Εξάρχεια, η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα», η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, η διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή με την υποστήριξη των κατοίκων και η ανάπλαση της υποβαθμισμένης περιοχής.

Εξάρχεια: ΔΕΛΤΑ με άλλο όνομα!

Το προηγούμενο σχέδιο αστυνόμευσης προέβλεπε περιπολίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες κινούνταν πέριξ των Εξαρχείων και αρκετές φορές δέχτηκαν επιθέσεις από αντιεξουσιαστές.

Οι συγκεκριμένες περιπολίες πρόκειται να ενισχυθούν με περιπολίες που θα δημιουργηθούν μετά την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Όσον αφορά στην τελευταία, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., λένε ότι αναμένεται να έχει διαφορετική μορφή ούτως ώστε να αποφευχθούν συγκρίσεις με την αντίστοιχη εππιχειρησιακή δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά το παρελθόν που δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της ΕΛΑΣ.

Πιθανή θεωρείται και η μετονομασία της ομάδσς της ΕΛ.ΑΣ. που είχε προκαλέσει αντιδράσεις παλαιότερα και καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news