facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας του Πολάκη παρά τους ψευτοπαλικαρισμούς του πρώην υπουργού

Σε ψευτοπαλικαρισμούς και ακατάληπτους βρυχηθμούς επιδόθηκε ο Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιας ακόμα πολιτικής πιρουέτας.

Ο κατά τα άλλα αψύς Σφακιανός που στο παρελθόν ξιφουλκούσε κατά των πολιτικών του αντιπάλων για το «επαίσχυντο» άρθρο 86 του Συντάγματος – όπως το χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ –ζήτησε για την δική του περίπτωση να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να γλιτώσει την παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι για τον πρώην υπουργό Υγείας εκκρεμούσαν από τον περασμένο Μάρτιο δύο δικογραφίες που συνοδεύονται με τα αντίστοιχα αιτήματα των αρμόδιων εισαγγελέων οι οποίοι ζητούν για τον κ. Πολάκη άρση της βουλευτικής του ασυλίας και όχι παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή. Μάλιστα, εαν δεν αποφασιζόταν άμεσα απο την Ολομέλεια η τύχη των δικογραφιών, τα σχετικά αιτήματα θα παραγράφονταν.

Η «πολιτική αποθέωση» του άρθρου 86 από τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας από την αίθουσα της Ολομέλειας. Αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Πολάκη και παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το κόμμα αποχωρεί από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενο για την μη ενεργοποίηση του άρθρου 86.

Πάντως, στελέχη της πλειοψηφίας υποστηρίζουν ότι η «φασαριόζικη» συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και οι καταγγελίες περι ρεβανσισμού εκπέμπουν φόβο για ενδεχόμενη αναζήτηση ευθυνών για πράξεις και παραλήψεις της προηγούμενης τετραετίας.

«Είναι ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εναντίον μου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης κατά την έναρξη της τοποθέτησής επαναλαμβάνοντας ένα επιχείρημα που έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι πρώην υπουργοί κατά το παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι η μια δικογραφία κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες για καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Πολάκης είχε τηλεφωνήσει στον μεγαλοτραπεζίτη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την έρευνα που διεξήγαγε αναφορικά με το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100 χιλ ευρώ που έλαβε από την Attica Bank.

«Εγώ δεν ζητάω τέτοια προστασία. Ζητάω να πάω με το άρθρο 86 γιατί είμαι πολιτικό πρόσωπο και Υπουργός για να στηθεί μια ανοικτή διαδικασία» είπε δε άλλο σημείο για να επαναλάβει στην συνέχεια και με σχεδόν παραληρηματικό τρόπο καταγγελίες για διασπάθιση χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Δήθεν ηχογράφηση της συνομιλίας»

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι εις βάρος του μηνύσεις υποβλήθηκαν λόγω της υπουργικής του δραστηριότητας.

Ωστόσο η απογείωση του κ. Πολάκη ήρθε στο κλείσιμο της ομιλίας του «θέλετε συνάδελφοι να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Γιατί οι κόρες μου. Η Σταυρούλα και η Πέρσα - και σε ευχαριστώ αγάπη μου –λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Σε εσάς το λένε;

Είμαι ψηλά. Πολύ ψηλά. Γιατί ο χανιώτικος λαός στην πατρίδα του πρωθυπουργού  και της κα. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχει κάνει. Σας προκαλώ: προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε. Οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται. ΟΙ ιδέες γίνονται σπίθα και φωτιά στο κάμπο των φτωχών των από κάτω των καταφρονημένων που εμείς θα ξανα εκπροσωπήσουμε. Δεν σας φοβόμαστε. Κάναμε πολλά μάθαμε περισσότερα.

Ο λαός θα ξαναγυρίσει σε εμάς γιατί εμείς όπου φτάσαμε πήγαμε με την αξία της προσπάθειά μας και όχι γιατί είμαστε γόνοι.

Δεν υπογράψαμε δήλωση μετάνοιας. Εμείς στα νιάτα μας μυρίσαμε τον κρίνο της ελευθερίας. Θα φτιάξουμε πιο ώριμο πολιτικό σχέδιο».

Συνολικά ψήφισαν 176 βουλευτές (σ.σ. αποχώρησε η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ)

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη για την υπόθεση της καταγραφής της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον διοικητή της ΤτΕ ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13.

Για την υπόθεση του κ. Στ. Πουλή υπέρ της ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών 1

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων υπέρ της ασυλίας ψήφισαν οι ΚΟ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης ενώ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news