facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

«Εκπλήξεις» στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (πίνακες)

Πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση, και τήρηση των υπεσχημένων για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη, ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Κάπα Research που βλέπει το φως της δημοσιότητας πέντε μέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση ο βαθμός αποδοχής της νέας κυβέρνησης είναι υψηλός, ενώ θετικά κρίνεται και το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ παρά την ήττα του. Το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
Το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.
Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση φτάνει στο 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά την αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.
Το 63% θετικά αξιολογεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με την επόμενη μέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.
Από πλευράς τους, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικά το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος.
  
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news