facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η σύντροφος του Παρασκευόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόληψης Βασανιστηρίων

Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η Κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να βολεύει σε καίριες θέσεις συγγενικά και φιλικά πρόσωπα υπουργών, πρώην υπουργών, κ.λπ., αλλά αναρτά τους διορισμούς στο facebook και συγχαίρει τους διορισθέντες.

Έτσι, η σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιφιγένεια Καμτσίδου, εκλέχτηκε -μετά από κυβερνητική πρόταση- νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης Βασανιστηρίων (CPT).

Η σχετική ανάρτηση στο facebook της Γενική Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει ως εξής:

«H καθηγήτρια Ιφιγένεια Καμτσίδου νέο μέλος της CPT

Νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης Βασανιστηρίων (γνωστή ως CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης εκλέχτηκε η Αναπλ. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2019 της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων η κ. Καμτσίδου εκλέχτηκε με 42 ψήφους στα 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η CPT έχει ως κύρια αρμοδιότητα της διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε χώρους στέρησης της ελευθερίας (Φυλακές, Αστυνομικά κρατητήρια, Ψυχιατρεία) και διενεργεί τακτικές και έκτακτες επισκέψεις σ’ όλα τα κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Συγχαρητήρια!».




protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news