facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Τραγωδία στη Φυλη: Οι διάλογοι πυροσβεστών λίγο μετά την ενημέρωση για τον νεκρό άντρα

Μπαλάκι έχουν γίνει οι ευθύνες μεταξύ Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ, μετά τον θάνατο του 48χρονου στη φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή.

Το OPEN TV δίνει στη δημοσιότητα τους διαλόγους λίγα λεπτά μετά τη στιγμή που ενημερώθηκαν για τον άτυχο άνδρα.

-«Διαβίβαση «Κεραυνέ». Είναι εδώ που είμαστε και γεμίζουμε την υδροφόρα. Στο εργοστάσιο από κάτω έχουμε κατέβει τώρα και γεμίζουμε το όχημα το δικό μας. Εδώ είναι ο κύριος αυτός».

Πέντε παρά είκοσι το απόγευμα της Κυριακής. Πυροσβέστης που έχει εντοπίσει τον 48χρονο άνδρα, ενημερώνει τον ανώτερό του για την ακριβή τους θέση.

Οι διάλογοι που φέρνει είναι αποκαλυπτικοί.

– Το όνομα της επιχείρησης; Το όνομα του εργοστασίου;
– Στον μαύρο καπνό. Στον μαύρο καπνό.
– Ορθόν, ορθόν, «Ήλιος 1». Εκεί, στον μαύρο καπνό. Στον μαύρο καπνό είναι εκεί.

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο μεσολάβησαν 44 λεπτά. Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ ωστόσο υποστηρίζει ότι από την ώρα που ειδοποιηθηκαν το πλήρωμα έφτασε στο σημείο μέσα σε 18 λεπτά.

Κόντρα ΕΚΑΒ – συναδέλφων

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος του άτυχου άνδρα, πατέρα ενός παιδιού, προήλθε από τις αναθυμιάσεις, αφού δεν υπήρχαν εγκαύματα στο σώμα του.

Οι συνάδελφοί του καταγγέλλουν πως το ΕΚΑΒ άργησε πάρα πολύ να φθάσει στο σημείο, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε ύστερα από αρκετή ώρα.

Μάλιστα αναφέρει πως οι πυροσβέστες που ήταν στο σημείο έκαναν μαλάξεις στον 48χρονο για 50 ολόκληρα λεπτά.

«Όταν έφτασε στις 17.20 το ΕΚΑΒ οι πυροσβέστες που ήταν εκεί , είπαν στα παιδιά του ΕΚΑΒ ότι επί 50 λεπτά έκαναν μαλάξεις στον άτυχο εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος ήταν πεσμένος πιο πολύ και αφού ήταν 50 λεπτά κάτω στο έδαφος γιατί το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε 17.05; Ο άτυχος πατέρας ήταν φύλακας σε ένα διπλανό εργοστάσιο.

»Όταν πήρε φωτιά η περιοχή ο άνθρωπος ήταν εκεί και δούλευε. Αρχικά έπρεπε να εκκενώσουν την περιοχή. Ο άνθρωπος έπεσε κάτω, περίμενε μιάμιση ώρα κάτω και η κλήση στο ασθενοφόρο έγινε 17.05 και 17.20 ήταν εκεί το ΕΚΑΒ. Του έκαναν μαλάξεις οι πυροσβέστες.

»Γιατί λοιπόν δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ έγκαιρα να μεταφερθεί ο άνθρωπος στο Θριάσιο, που ήταν και κοντά το νοσοκομείο; Γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή; Γιατί όταν πλησίαζε η φωτιά, αυτός ήταν εκεί;» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news