facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές και μείωσε την ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Τον περασμένο Μάιο, ο Άρειος Πάγος, μετά από προσφυγή του κατηγορούμενου, με απόφασή του είχε κρίνει ότι πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, κι επέστρεψε την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο που του άνοιξε το δρόμο για την αποφυλάκιση.

Η νομικά πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου, για πρώτη φορά σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Μάλιστα αν αυτό το ελαφρυντικό, που χρειάστηκε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να του χορηγηθεί, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέα του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Εκτός από την ποινή των 18 χρόνων για την κατοχή και την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί και σε 11 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ένοπλης ληστείας το 2013 στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μάλιστα, τότε οι πράξεις δεν είχαν συνδεθεί τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση).

Στην προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του, είχε αναφέρει πως κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news