facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

«Πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε στην επιτροπή της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο, που αύριο περνά από την Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο επί της αρχής ψηφίζει, όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα “ναι” επί της αρχής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιφυλάσσεται κατ΄ άρθρον για την Ολομέλεια.
“Ναι” λέει το Κίνημα Αλλαγής, “παρών" το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάσσεται για αύριο ηΕλληνική Λύση.
Καταψηφίζει επί της αρχής το ΜΕΡΑ25, που ψηφίζει μόνο το δεύτερο άρθρο (για τις δόσεις).
Μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εστίασε στη νέα κατάσταση στην οικονομία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα στα μακροοικονομικά στοιχεία. Όπως σημείωσε μετά τις ευρωεκλογές η εικόνα της χώρας και της οικονομίας βελτιώνεται.
“ Προσδοκούμε ότι αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσουμε πολιτικές που έχουν να κάνουν με τη μείωση των φόρων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Μάλιστα είπε πως ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πηγαίνει κυρίως (όχι αποκλειστικά) σε μειώσεις φόρων.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός μίλησε για “ωρολογιακές βόμβες” που έχει αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας ειδική αναφορά στη ΔΕΗ Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών σημείωσε πως “κάναμε τροποποιήσεις ώστε να μπουν περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη ρύθμιση και προσδοκούμε σε αύξηση εσόδων”.
Συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση προχωρά βήμα- βήμα με στόχο την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων και είπε προς την αντιπολίτευση: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λέτε για μικρό λίφτινγκ, όταν το επιτόκιο πέφτει από το 5% στο 3%. Και η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ». Προσέθεσε πως «για όσους εντάσσονται, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης».
«Οι τροποποιήσεις σας είναι μικρά ρετουσαρίσματα» επεσήμανε από τον ΣΥΡΙΖΑ ηΚατερίνα Παπανάτσιου, αναφερόμενη στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε πως η ρύθμιση της κυβέρνησης «δείχνει τη μεροληψία στα υψηλά κλιμάκια».
Συνέχισε καλώντας την κυβερνητική πλευρά να «πλησιάσει» τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει σε μεγαλύτερη μείωση στις μικρές και μεσαίες περιουσίες και να την περιορίσει στις υψηλές περιουσίες.
Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, η Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων είπε, «θα καταθέσουμε τροπολογία για απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους».
Από το Κίνημα Αλλαγής ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε πως θα υπάρξει θετική ψήφος, ωστόσο και αυτός αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις στον ΕΝΦΙΑ.
«Ημίμετρο» χαρακτήρισε τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, λέγοντας πως ψηφίζει «παρών».
Μιλώντας στην επιτροπή ο Βασίλης Βιλιάρδος επεσήμανε πως η Ελληνική Λύση επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στο τέλος της συζήτησης και αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις,
Τέλος, από το ΜέΡΑ25 ο Κρίτων Αρσένης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως προτείνουμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για ακίνητα έως 70.000, τη μείωση κατά 30% για ακίνητα από 70.000 έως 100.000, κατά 25% για ακίνητα από 100.000 έως 500.000, καμία μεταβολή από 500.000 μέχρι ένα εκατομμύριο και αύξηση 10% για πάνω από ένα εκατομμύριο.
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news