facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ελληνικό: «Κόντρα» για την τροπολογία

«Κόντρα» ξέσπασε με την τροπολογία για τον «καθορισμό των όρων δόμησης για την κατάρτιση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά» η οποία κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Κατά την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ζήτησε την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας για το Ελληνικό, καταγγέλλοντας πως με αυτή αλλάζουν οι όροι που έχουν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

«Όχι στην τροπολογία για το Ελληνικό, αλλάζουν οι όροι του νόμου και της σύμβασης», υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας της για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σε λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε «υπάρχει μείζον ζήτημα».

Η ίδια διευκρίνισε πως «θέλουμε τις μεγάλες επενδύσεις, αλλά δεν μπορεί να συμφωνούμε όταν οι όροι αλλάζουν κατόπιν εορτής. Δίνουμε αρνητικό σήμα διεθνώς, σήμα που θα το βρούμε μπροστά μας όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις. Το έργο να προχωρήσει με βάση τους όρους που έχουν συμφωνηθεί».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε η τροπολογία δεν αλλάζει ούτε τον νόμο, ούτε τη σύμβαση, αλλά είναι αναγκαία για να μην υπάρξει άλλη ερμηνεία της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που θα εκδοθεί για το έργο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, σημείωσε πως με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα αλλάζει ο νόμος 4062/2012, που διέπει την επένδυση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

«Όχι όμως προς επιτάχυνση της επένδυσης αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών. Δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, αλλά για μια "εξυπηρέτηση" στη χωροθέτηση των υψηλών κτηρίων», σημείωσε.

«Να θυμίσουμε ότι το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης έχει ήδη εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και έχει ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι δε βέβαιο πως ό,τι παρουσιάζεται ως "ερμηνευτικό" δεν είναι εξ ορισμού και ταυτόσημο υπέρ της ποιότητας του οικιστικού περιβάλλοντος και της ζωής στην πόλη. Και είναι μόνο η αρχή της νέας διακυβέρνησης, που δεν θα έφερνε τίποτα στη Βουλή για το Ελληνικό», κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news