facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος προς Τουρκία: «Η κόψη του σπαθιού η τρομερή είναι ακονισμένη» -Εισηγήσεις για αύξηση της θητείας

Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους της Τουρκίας τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Προσέθεσε πως η Αθήνα δεν προκαλεί αλλά δεν της αρέσει να την προκαλούν, προειδοποιώντας ότι η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Επιπλέον έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι αξιόμαχες και πάντα έτοιμες λέγοντας πως το πατριωτικό καθήκον της Ελλάδας είναι να φροντίσει «η κόψη του σπαθιού η τρομερή να είναι πάντα ακονισμένη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κι αν είναι στο θηκάρι τώρα, πρέπει αν χρειαστεί να είναι ακονισμένο και τρομερό, εύχομαι να παραμείνει στο θηκάρι, δεν είμαστε όμως και αμέριμνοι. Αυτό το ξίφος πρέπει να είναι στην κατάσταση που περιέγραψα. Αυτή είναι η δουλειά και το καθήκον μας, με κάθε κόστος με κάθε ικμάδα να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή»

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο υπουργός άμυνας τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε ούτε θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την ακεραιότητά μας και τους διεθνείς οργανισμούς».

«Το ΥΠΕΑΘ παρακολουθεί στενά την Τουρκία στην Μεσόγειο, μας προβληματίζει σοβαρά όπως και άλλες χώρες που παρακολουθούν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κύπρου που είναι κράτος της ΕΕ», κατέληξε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ως υπουργείο Άμυνας θα επιδιώξει την διατήρηση διαύλου επικοινωνίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Θα περιμένουμε έμπρακτες αποδείξεις εκ μέρους της Άγκυρας, προσέθεσε.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο ΥΠΕΘΑ, σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενημέρωσε ότι δέχεται εισηγήσεις από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news