facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς ψυχίατρο, παθολόγο, παιδίατρο 44 ψυχές στην Προνοιακή Μονάδα Λεχαινών

Τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στην Προνοιακή Μονάδα ΚΕΠΕΠ Λεχαινών όπου φιλοξενούνται 44 ανήλικοι και ενήλικοι με σοβαρές αναπηρίες, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή (και) την πληροφορία για καθήλωση (περιορισμός) ανηλίκου.

«Αποθήκη ψυχών» χωρίς γιατρούς, χωρίς προσωπικό, με ανθρώπους κυρίως από τις ΜΚΟ που «λύνουν και δένουν» μέσα στην προνοιακή δομή: αυτή είναι η κατάσταση που περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας.

Στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών φιλοξενούνται 44 άτομα ηλικίας 9 έως 47 ετών. Ωστόσο, με βάση τον κανονισμό θα έπρεπε να φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 18 ετών.

Ολοι οι ένοικοι φιλοξενούνται σε δύο ορόφους, με διαχωρισμό με κριτήριο τη βαρύτητα της αναπηρίας τους. Στον έναν όροφο φιλοξενούνται 27 άτομα και στον άλλο 17 που είναι πιο βαριά περιστατικά.

Δραματικές ελλείψεις προσωπικού

Τα στοιχεία του υπηρετούντος προσωπικού σοκάρουν, επισημαίνεο η ΠΟΕΔΗΝ. Και όπως αναφέρει, υπηρετούν μόλις 5 Νοσηλευτές και 9 μόνιμοι ΥΕ Βοηθοί Υγειονομικό προσωπικό για 44 παιδιά χωρισμένα στα δύο τμήματα. Υπάρχουν και άλλοι 4 Επικουρικοί Νοσηλευτές των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

«Τη νύκτα για τα 44 παιδιά στους δύο ορόφους κάνουν βάρδια δύο νοσηλευτές που πολλές φορές γίνεται ένας, καθώς οι διακομιδές είναι για έκτακτα προβλήματα υγείας των ενοίκων σε Γενικά Νοσοκομεία της περιοχής» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δραματική είναι η κατάσταση και σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό. « Εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει ψυχίατρος. Προσελήφθη ομάδα έργου για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών στην οποία πρέπει να είναι επικεφαλής ψυχίατρος χωρίς όμως να προσληφθεί ψυχίατρος. Η ομάδα είναι ανενεργή» ξεδιπλώνει την απίστευτη κατάσταση το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, δεν υπάρχει παιδίατρος και παθολόγος, παρά δύο αγροτικοί ιατροί τρεις φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες.

Οι ευθύνες της διοίκησης

«Η Διοίκηση έπρεπε να φροντίσει για προσωπικό με σκοπό την αποϊδρυματοποίηση, αντίθετα το μετατρέπει σε «αποθήκη ψυχών» για να είναι ευκολότερη η εκχώρησή του στις ΜΚΟ. Μάλιστα ήδη έχουν εγκατασταθεί εντός της Μονάδας συνεργάτες των ΜΚΟ που «λύνουν και δένουν» κατόπιν εντολών της Διοίκησης της Μονάδας επιβαρύνοντας τις συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως έχει ζητήσει επανειλημμένως την πρόσληψη προσωπικού και πώς τους κορόιδευαν λόγω σκοπιμοτήτων. Αναφέρει επίσης πως ζήτησε τη λειτουργία κτηρίου – κορμού που θα υποδέχεται νέες εισαγωγές και την ανάπτυξη κοινοτικών δομών αποϊδρυματοποίησης, αλλά ούτε αυτό εισακούστηκε.

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει αύριο, Τρίτη 30/7/2019, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news