facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Υπόθεση Novartis: «Δεν ονομάζεται ούτε «Μάξιμος Σαράφης», ούτε «Αικατερίνη Κελέση»

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη, κατηγορούμενου στην υπόθεση Novartis, εκφράζει ο άλλοτε διευθυντής επικοινωνίας της φαρμακοβιομηχανίας Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Αφορμή στάθηκε η μήνυση του Νίκου Μανιαδάκη, που από προστατευόμενος μάρτυρας κατέστη κατηγορούμενος στην υπόθεση, με την οποία στρέφεται σε βάρος των δυο μαρτύρων που παραμένουν υπό το καθεστώς προστασίας τους οποίους κατονομάζει και κατηγορεί για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως. Ο κ. Μανιαδάκης κατονομάζει τον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ως ένα από τα πρόσωπα που κρύβεται πίσω από τα ονόματα «Μάξιμος Σαράφης» ή «Αικατερίνη Κελέση».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη οι επίμαχες καταθέσεις «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και επισημαίνει ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς».

Σε ανακοίνωση του ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης δηλώνει πως δεν ονομάζεται «ούτε «Μάξιμος Σαράφης», ούτε «Αικατερίνη Κελέση», αλλά Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης» υπογραμμίζοντας: «Ως Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης θα τον αντιμετωπίσω ενώπιον της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας την ποιότητα και το ήθος του ανδρός»

Ο κ. Δεστεμπασίδη χαρακτηρίζει τον Νίκο Μανιαδάκη «υπηρέτη» συμφερόντων και σκοπιμοτήτων» ο οποίος επιχειρεί να τον στοχοποιήσει.

«Υπενθυμίζω ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είναι εκείνος που ως προστατευόμενος μάρτυρας των Ελληνικών Αρχών (με την κωδική ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου») κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis» τονίζει ο κ. Δεστεμπασίδης συμπληρώνοντας

«Σήμερα ως κατηγορούμενος είναι στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτούς που κατήγγειλε ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, όταν διεκδικούσε -όπως ο ίδιος ομολογεί στο δικόγραφό του- αμοιβή από τις Αμερικανικές Αρχές, για όσες πληροφορίες έδινε σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis.

Ουδέποτε τον συνάντησα και συνομίλησα μαζί του είτε στη ΓΑΔΑ είτε στους διαδρόμους της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όπως δολίως ισχυρίζεται».

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news