facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ο Ζόραν Ζάεφ λέει ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του Αλβανού πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες στην απόφαση της ΕΕ για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Είπε ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές της αλβανικής πλευράς, ότι η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια στην περιοχή, ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η Ολλανδία και η Γαλλία είναι οι πιο επιφυλακτικές για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

«Σκέφτονται ότι εάν ανοίξουν διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και αφήσουν έξω την Αλβανία, θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα και μπορεί να επιδράσει στο Κόσοβο.
Οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του φίλου μου Έντι Ράμα για πιθανές αλλαγές στα σύνορα ή ένωση με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν πιστεύω σε αυτό, καθώς αυτό θα σήμαινε στροφή της Αλβανίας πίσω στην ιστορία. Αν και κανείς δεν το θέλει αυτό», είπε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, επίσης, τόνισε ότι η ενδεχόμενη αναβολή της απόφασης της ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να θέσει την κυβέρνησή του σε κίνδυνο και την επιστροφή των εθνικιστικών δυνάμεων στην εξουσία.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news