facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ο Σαλβίνι απειλεί τις Βρυξέλλες πως θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση

Με παραίτηση από την κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει στην κατάρρευσή της, απειλεί τους Ευρωπαίους ο Ματτέο Σαλβίνι, σε μια προσπάθειά κλιμάκωσης της κόντρα του με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Ο Σαλβίνι διεκδικεί μειώσεις φόρων τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, με τις Βρυξέλλες να ανησυχούν για την δημοσιονομική πορεία της χώρας. «Δεν υπάρχουν σοβαρές μειώσεις φόρων που θα μπορούσαν να είναι χαμηλότερες των 10 δισεκ. ευρώ», δήλωσε ο Σαλβίνι στην Corriere della Sera. « Ιταλία χρειάζεται μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Είναι καθήκον μου να το δω αυτό να υλοποιείται…εάν δεν με αφήσουν να το κάνω, θα πω ‘αντίο’ και θα φύγω».

Την ίδια ώρα, στο πλευρό του Σαλβίνι στέκεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή πως τάσσεται υπέρ μιας ευρείας μεταρρύθμισης που θα μειώνει τους φόρους, αλλά και τη φοροδιαφυγή στη χώρα.

Ο Κόντε δήλωσε ότι συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκα, τον Ματέο Σαλβίνι, που ζητά σημαντικές μειώσεις φόρων.

«Οι ιδέες του Σαλβίνι (για τις μειώσεις φόρων) είναι οι ίδιες με τις δικές μου, αλλά εγώ είμαι ίσως πιο φιλόδοξος», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η μεταρρύθμιση θα πρέπει να βασιστεί στην αρχή ότι οι φόροι θα πρέπει να είναι χαμηλότεροι, αλλά ότι όλοι θα πρέπει να τους πληρώνουν.

Οι Βρυξέλλες θέλουν η Ιταλία να μειώσει το χρέος της φέτος και τον επόμενο χρόνο και αντιτίθενται σε εκτεταμένες μειώσεις φόρων, εάν αυτές δεν αντισταθμιστούν με νέα έσοδα ή μειώσεις των δαπανών – εναλλακτικές που μέχρι στιγμής έχει απορρίψει η Ρώμη.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news