facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρωμές μετά τις εκλογές -Ποιοι θα τα λάβουν

Αναδρομικά για 1,5 εκατ. συνταξιούχους με δόσεις από 20 έως 489 ευρώ το μήνα έρχονται μετά τις εκλογές. Ο τελικός λογαριασμός των επιστροφών από τις παράνομες μειώσεις είναι οριστικός και θα έχει αναδρομικά για 10 μήνες που όμως θα δοθούν με δόσεις λόγω δημοσιονομικού κόστους άνω του 1,7 δισ. ευρώ.

Αν προστεθούν και τα δώρα των συντάξεων για το ίδιο διάστημα, τότε το κόστος φτάνει στα 3,7 δισ. ευρώ

Οι δίκες, ωστόσο που είναι σε εξέλιξη από 170.000 και πλέον συνταξιούχους με ατομικές και κυρίως με ομαδικές αγωγές μπορεί να ανεβάσουν το κόστος, πλην όμως τα επιπλέον αναδρομικά, πέραν του 10μηνου, τα κλειδώνουν μόνο όσοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και όχι όλοι οι συνταξιούχοι.

Όσα επιστραφούν μέσω δικαστικών διεκδικήσεων είναι τουλάχιστον για 42 μήνες, αλλά θα κριθούν μελλοντικά και τα ποσά που θα βγουν για τους δικαιούχους και θα συμψηφιστούν με τα τις επιστροφές 10μήνου που είναι το μίνιμουμ διάστημα αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που είχαν μία ή περισσότερες από τις μειώσεις που έπρεπε να σταματήσουν να επιβάλλονται από 10 Ιουνίου 2015 και μετά.

Τα αναδρομικά, λοιπόν που έχουν κλειδώσει για 1,5 εκτ. συνταξιούχους είναι για ένα 10μηνο. Η έκπληξη θα είναι να βγουν επιστροφές για 3,5 χρόνια (42 μήνες) χωρίς δικαστικές προσφυγές. Σε κάθε περίπτωση, με δικαστικές προσφυγές τα αναδρομικά που μπορούν να διεκδικηθούν είναι και για διάστημα μεγαλύτερο των 42 μηνών.

Ο χάρτης για τα αναδρομικά περιλαμβάνει:

— Συνταξιούχους που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και περιμένουν αναδρομικά 10μήνου με ρύθμιση που θα υποχρεωθεί να φέρει στη Βουλή η επόμενη κυβέρνηση.

— Συνταξιούχους που έχουν κάνει προσφυγή και διεκδικούν αναδρομικά πέραν των 10μήνων, με όριο τους 42 μήνες, δηλαδή από Ιούνιο 2015 ως Δεκέμβριο 2018, καθώς στο διάστημα αυτών των 3,5 ετών οι παράνομες μειώσεις δεν σταμάτησαν, αλλά επιβάλλονταν κανονικά και κάθε μήνα, παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι είναι αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου παράνομες αν συνεχιστούν.

— Συνταξιούχους που διεκδικούν αναδρομικά πέραν και των 42 μηνών, δηλαδή όσους έχουν κάνει ή θα κάνουν προσφυγή μέσα στο 2019, διεκδικώντας επιστροφή παράνομων μειώσεων από τον Ιούνιο του 2015 και μέχρι μία πενταετία.

Τα αναδρομικά 10μήνου βγαίνουν ως 6.000 ευρώ. Μαζί με τα δώρα ξεπερνούν και τις 7.500 ευρώ με κόστος κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ. Τα αναδρομικά 3,5 ετών φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ. Μαζί με τα δώρα και έχουν κόστος άνω των 12,5 δισ. ευρώ.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news