facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας για τα ΜΟΕ

Τρεις ημέρες διήρκεσαν οι συζητήσεις Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών για τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), στον απόηχο των προκλητικών τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
«Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών είναι μια βαλβίδα αποσυμπίεσης» είπε στο protothema.gr υπηρεσιακό στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζοντας ότι στην Αγκυρα όπου διεξήχθη ο 2ος γύρος των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έγιναν συνομιλίες για την επανενεργοποίηση των 29 παλαιότερων ΜΟΕ που είτε έχουν αδρανήσει είτε παραβιάζονται συστηματικά από την πλευρά της Τουρκίας. 
moe02
«Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την  πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
moe00
Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, από τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, κ. Hulusi Akar.

moe06
moe05
moe04

  «Γίνεται μια προσπάθεια, όπως έχετε καταλάβει, η οποία απέδωσε μετά από αρκετό καιρό συνομιλιών και ενεργειών και είναι μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα στοιχεία τα οποία είναι εκείνα που λειτουργούν για να υπάρχει ένταση στο Αιγαίο, και από τη μια μεριά και από την άλλη. Αφού, λοιπόν, όλα αυτά καταγραφούν, ληφθούν υπόψη οι θέσεις και από τις δύο μεριές, θα δούμε τι από αυτά μπορούν να αλλάξουν ή να βελτιωθούν ούτως ώστε να μπορεί να γίνει κάτι»δήλωσε προχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις συζητήσεις για τα ΜΟΕ

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζητούσε με την τουρκική πλευρά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο υπέβαλε στις 3 Ιουνίου -λίγες ημέρες πριν τον 2ο γύρο των συνομιλιών στην Άγκυρα- ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στον 1ο γύρο των συνομιλιών με Τούρκους στρατιωτικούς και διπλωμάτες και παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Με βάση πληροφορίες που δεν διαψεύδονται, ο κ. Ζαχαριάδης διαφώνησε με την προοπτική επίσκεψης της ελληνικής πλευράς στην Τουρκία, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, θεωρώντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news