facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς - Δεν είμαστε Προεδρική Δημοκρατία

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κρήτη TV, η οποία θα προβληθεί στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Οικονομία, εθνικά θέματα, αλλά και η πιθανότητα τηλεμαχίας βρέθηκαν στο επίκεντρο. με τον κ. Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα του κόμματός του, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

«Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό» δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «ντιμπέιτ γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είμαστε μια προεδρική δημοκρατία, στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προϋποθέτει ένα ντιμπέιτ με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανωθεί αυτό το ντιμπέιτ».

«Καταλαβαίνω ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες που έχουν όντως να κάνουν με εξωγενείς παράγοντες, έχουμε δώσει ημερομηνίες που είμαστε διαθέσιμοι. Προσβλέπω στο ντιμπέιτ, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει, αλλά έχω κάνει ήδη με τον κ. Τσίπρα 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος γνωρίζει και εμένα, γνωρίζει και τον κ. Τσίπρα. Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί τέσσερα χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα. Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό» επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη δομή της κυβέρνησής του, αλλά και τα πρώτα νομοσχέδια, που είναι ήδη έτοιμα και τόνισε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό, διότι το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των υπουργών, αλλά η ποιότητά τους.

«Το ζήτημα δεν είναι να έχουμε ένα μεγάλο υπουργικό σχήμα, για να τακτοποιούμε φίλους ή γεωγραφικές προτεραιότητες. Το βασικό ζητούμενο είναι να έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνουν τη δουλειά. Άρα, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Το κυβερνητικό έργο του πρώτου έτους είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι' αυτό, όπως επισήμανε, η Βουλή δεν θα διακόψει το καλοκαίρι, ούτε θα πάει σε θερινά τμήματα.

Ωστόσο, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι κλειδωμένο. Και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή να μας εμπιστευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Προφανώς, ούτε η αυτοδυναμία είναι κλειδωμένη. Πώς μπορεί να λέει κανείς κάτι τέτοιο, όταν δεν γνωρίζουμε πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Είναι πολλές παράμετροι που ακόμα είναι μεταβλητές. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει αλαζονεία, ξέρετε. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: "Πάμε καροτσάκι", "Έχουμε τελειώσει", "Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά", "Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι" και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική. Δεν πρόκειται να τη δεχτώ ούτε τώρα και σίγουρα δεν θα τη δεχτώ μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

«Ο στόχος είναι μία ισχυρή εντολή. Ο στόχος είναι η αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία, όχι όμως ως σκοπός, διότι έχω πει ότι και αυτοδύναμος να είμαι, θέλω να κάνω ευρύτερες συγκλίσεις» δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι «υπάρχουν κόκκινες γραμμές και υπάρχουν και κόμματα με τα οποία αποκλείεται ποτέ να συνεργαστούμε», αναφερόμενος ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας που θέλουν ένα μεγάλο συνασπισμό Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν ένας συνασπισμός-παράλυση για τη χώρα. Αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να γίνει, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ούτε στα βασικά. Λοιπόν, δεν θα πήγαινε πουθενά κάτι τέτοιο. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το χρειάζεται η χώρα σήμερα. Αν, παρεμπιπτόντως, οδηγούμασταν σε εκλογές με απλή αναλογική, μπορεί να ήταν ένα πιθανό σενάριο. Άρα, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για ν’ αποφύγουμε νέες εκλογικές περιπέτειες, αλλά και για να μπορέσουμε να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά την επόμενη ημέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news