facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΑΑΔΕ: Στα μανταλάκια οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση μιας ενιαίας λίστας όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποχρέωση μια φορά κάθε χρόνο να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου.

Η δημοσιοποίηση αυτή είναι ένα από τα μέτρα πίεσης του υπουργείου προς τους οφειλέτες προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών τους.

Η λίστα

Στη λίστα περιλαμβάνονται φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν πτωχεύσει και εμφανίζονται να χρωστούν υπέρογκα ποσά που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ.

Την ίδια στιγμή περιλαμβάνοντα και αρκετοί οφειλέτες με μικρότερες οφειλές οι οποίοι πιέζονται προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κάνοντας χρήση της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εσχάτως της έκτακτης ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μέχρι τις 20 Ιουνίου όλοι οι οφειλέτες θα λάβουν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποίηση ότι εφόσον δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν τις οφειλές τους, τότε τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν.

Το κριτήριο για τη δημοσιοποίηση, εκτός από το συνολικό ύψος της οφειλής, είναι να παραμένει η οφειλή ληξιπρόθεσμη για περισσότερο από ένα έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των χρεών προς την Εφορία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 104,3 δισ ευρώ.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news