facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Βούτσης για μετατάξεις: Από το «καμία ενοχή» στο «κάναμε λάθος»

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα η στάση του να ήταν κάθε άλλο παρά απολογητική, αλλά φαίνεται πως υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο Νίκος Βούτσης άλλαξε… ρότα και παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση έκανε λάθος στο θέμα με τις μετατάξεις.

Αλλά ακόμη και η παραδοχή πως «κάναμε λάθος» συνοδεύτηκε από το… ό,τι έγινε έγινε για λόγους ευαισθησίας και θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Νίκος Βούτσης είπε επίσης πως… στενοχωρήθηκε από το όλο θέμα.

«Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή», είπε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (11.06.2019) στο Action 24.

Ο κ. Βούτσης είπε επίσης ότι ως προς τα εργασιακά στη Βουλή υπάρχει πλήρης κανονικότητα σε σχέση με το παρελθόν. «Το στοιχείο της συγγένειας για υπαλλήλους της Βουλής, ήταν ένα καθεστώς. Παραλάβαμε πλήρως πελατειακό σύστημα στο οποίο δεν υπήρχε θέμα μέσα στην κρίση να σταματήσουμε οποιαδήποτε σύμβαση», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως σήμερα δεν υπάρχουν αργομισθίες ή «γκρίζες» περιοχές.

«Εφόσον είναι επαρκές το προσωπικό δεν θα είχα αντίρρηση να σταματήσουν οι αποσπάσεις στη Βουλή», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Σας το λέω ευθύτατα. Είναι άλλες εκλογές αυτές. Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό».
Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ «θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news