facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Εκβιασμός από τους Τουρκοκύπριους: Το ψευδοκράτος αποφάσισε προσάρτηση της Αμμοχώστου

Την απόφαση να ανοίξει η Αμμόχωστος, η οποία παραμένει κλειστή από το 1974, πήρε το Κοινοβούλιο του ψευδοκράτους.

Οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα. Ουσιαστικά αυτό θεωρείται ως ένα μέτρο πίεσης προς την Λευκωσία καθώς αν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, η Αμμόχωστος θα προσαρτηθεί επίσημα πια στο καθεστώς του ψευδοκράτους.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα εκτιμήσει τις συνθήκες για την ανάληψη δράσης στην Αμμόχωστο, η οποία νομικά είναι στρατιωτική ζώνη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφτεί την πόλη – φάντασμα για να εκτιμήσει ποια κτίρια είναι κατάλληλα για εποικισμό και ποια όχι.

Ως «κυβέρνηση» (του ψευδοκράτους), δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, θα ενεργήσουν με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων». Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμαστούν με βάση την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news