facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Η καταβολή των προνοιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων μηνός Ιουνίου αναμένεται να γίνει σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα.

Κάθε μήνα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα μήνα. «Έτσι, οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (π.χ. τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κ.ο.κ.)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικότερα, σήμερα θα καταβληθούν για τα αναπηρικά επιδόματα μηνός Ιουνίου συνολικά 63,2 εκατομμύρια ευρώ σε 152.962 δικαιούχους. Επίσης, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί, μετά τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν, επίσης, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ. Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντος μήνα, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Επισημαίνεται πως η ημερομηνία πληρωμών των ανασφάλιστων υπερηλίκων ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην 4η τελευταία τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν για συντάξεις και επιδόματα μηνός Ιουλίου ανασφάλιστων υπερηλίκων 11,28 εκατομμύρια ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news