facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Νέα δικαιώματα εργαζομένων θεσπίζει ευρωπαϊκή οδηγία -Τι απαιτεί από τους εργοδότες

Eυρωπαϊκή οδηγία που θα καταστήσει τις συνθήκες εργασίας σε ολόκληρη την ΕE πιο διαφανείς και προβλέψιμες ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο νέος νόμος εισάγει νέα ελάχιστα δικαιώματα, καθώς και νέους κανόνες σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται στους εργαζομένους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους. Ο κύριος στόχος του είναι να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας που προκαλούνται από τις δημογραφικές εξελίξεις, την ψηφιοποίηση και τις νέες μορφές απασχόλησης.
«Η οδηγία αυτή εισάγει νέα ελάχιστα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και παρέχει αυξημένη ασφάλεια και προβλεψιμότητα στις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, διατηρώντας παράλληλα την προσαρμοστικότητα της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης της Ρουμανίας, Marius-Constantin Budăi.
Η οδηγία ισχύει για όλα τα άτομα που εργάζονται πάνω από 3 ώρες την εβδομάδα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων (δηλαδή πάνω από 12 ώρες το μήνα). Ορισμένες ομάδες εργαζομένων μπορούν να εξαιρεθούν από ορισμένες διατάξεις, π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι, ένοπλες δυνάμεις, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Η οδηγία απαιτεί από τους εργοδότες να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, από την πρώτη εργάσιμη ημέρα και όχι αργότερα από την έβδομη ημερολογιακή ημέρα, για τις βασικές πτυχές της εργασιακής σχέσης, όπως:
-Την ταυτότητα των μερών της σχέσης και τον τόπο και τη φύση της εργασίας
-Το αρχικό βασικό ποσό της αμοιβής και τις ημέρες της άδειας μετ’ αποδοχών
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news