facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ινδία: Στο έλεος του καύσωνα – “Χτυπάει” 50άρια ο υδράργυρος!

Ακραία ζέστη πλήττει τη βόρεια Ινδία, με τα θερμόμετρα να φτάνουν ακόμα και τους 50 βαθμούς Κελσίου. Ήδη, αναφέρθηκαν οι πρώτοι νεκροί από τον καύσωνα.

Ο λόγος για τέσσερις επιβάτες ενός τρένου που είχαν επιβιβαστεί τη Δευτέρα (10.6.2019) στην Άγκρα, κοντά στο Ταζ Μαχάλ, και ο τελικός προορισμός τους ήταν το Κοϊμπατόρε, στη νότια Ινδία. Ταξίδευαν σε βαγόνια χωρίς κλιματισμό, καθώς εκεί τα εισιτήρια στοιχίζουν φτηνότερα.

«Καθώς το τρένο πλησίαζε στο Τζάνσι (200 χιλιόμετρα νοτίως της Άγκρα), ενημερωθήκαμε ότι ένας από τους επιβάτες είχε χάσει τις αισθήσεις του», είπε ο Ατζίτ Κούμαρ Σινγκ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρόμων. «Στείλαμε μια ιατρική ομάδα στον σταθμό αλλά ανακάλυψαν ότι τρεις επιβάτες ήταν ήδη νεκροί«, πρόσθεσε.

Άλλος ένας επιβάτης υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρόμων, «η ζέστη πρέπει να ήταν ένας παράγοντας» αυτών των θανάτων. Το μεσημέρι (σ.σ. 10.6.2019) η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 47 βαθμούς Κελσίου σε αυτήν την περιοχή.

Ένας άλλος επιβάτης είπε στον τοπικό Τύπο ότι το βαγόνι είχε μετατραπεί σε φούρνο. «Λίγη ώρα αφότου φύγαμε από την Άγκρα η ζέστη έγινε ανυπόφορη και οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούσαν να ανασάνουν και ότι αισθάνονταν άσχημα. Πριν προλάβουμε να ζητήσουμε βοήθεια, κατέρρευσαν», είπε.

Όλα τα θύματα ήταν ηλικίας 70-80 ετών.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news