facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Στο έλεος του καύσωνα η Ευρώπη - «Λιώνει» στους 45 βαθμούς το Μονπελιέ

Τους 45 βαθμούς Κελσίου «άγγιξε» ο υδράργυρος στο Μονπελιέ της Γαλλίας σήμερα, την έβδομη ημέρα του πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, προκαλώντας θύματα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

«Το νότιο τμήμα της Γαλλίας είναι σαν τον Αύγουστο στην Κοιλάδα του Θανάτου των ΗΠΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι.

fr1
Φωτιές σε Γαλλία και Ισπανία λόγω καύσωνα

Ο καύσωνας, εξαιρετικής έντασης για μήνα Ιούνιο, προκάλεσε πολλές φωτιές, αναγκάζοντας μερικές φορές την εκκένωση σπιτιών, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές στους αμπελώνες της νότιας Γαλλίας. 

Κοντά στο Μονπελιέ, οι επαγγελματίες μιλούν για πύρινη λαίλαπα, όπως είπε η αμπελουργός Κατρίν Μπερνάρ. «Τα αμπέλια ψήθηκαν, οι κουτσουπιές ξεράθηκαν τελείως... αυτό συμβαίνει μερικές φορές στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ έχει περάσει το καλοκαίρι», σημειώνει ταραγμένη. «Δεν συνέβη ποτέ στις 29 Ιουνίου».

abelo09
mont65
Στην Ισπανία, περισσότεροι από 700 στρατιώτες, εκατοντάδες πυροσβέστες με πυροσβεστικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και οχήματα αγωνίζονταν για την κατάσβεση τεσσάρων πυρκαγιών στο κεντρικό και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου.
fot1
Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην πόλη Αλμορόξ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, έκαψε περισσότερα από 20.000 στρέμματα και επεκτάθηκε στην περιοχή της Μαδρίτης, αναγκάζοντας την εκκένωση ενός χωριού.

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην Καταλονία, τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη και έκτοτε έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα έδειχνε χθες Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση, να «βρίσκεται υπό έλεγχο».


Ανησυχία για τους επισκέπτες στο ζωολογικό κήπο του Μονπελιέ

Στο ζωολογικό κήπο του Μονπελιέ, ο υπεύθυνος αναφέρει ότι δεν ανησυχεί τόσο πολύ για τα ζώα όσο για τους επισκέπτες. 

Την Πέμπτη, τρία παιδιά που επισκέφτηκαν με εκπαιδευτική εκδρομή τον ζωολογικό κήπο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με θερμοπληξία και εξάντληση από τη ζέστη.

«Δεν νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί τους ήταν και πολύ συνετοί», δήλωσε ο υπέυθυνος του ζωοοογικού κήπου. 

«Εκτός αυτού, τους άφηναν να τρέχουν και παντού».

Οκτώ θύματα στην Ευρώπη

Προς το παρόν τουλάχιστον 8 θάνατοι έχουν καταγραφεί λόγω του κύματος αυτού καύσωνα που ήρθε από την Σαχάρα: 4 στη Γαλλία, όπου ένας άνθρωπος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, 2 στην Ισπανία και 2 στην Ιταλία. 

Τα θύματα του καύσωνα είναι συνήθως ηλικιωμένοι ή εργάτες σε εργοτάξια. 

Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, καθώς θάνατοι που αναφέρθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές επήλθαν πριν από μέρες.

Ο ανελέητος καύσωνας ξυπνάει μνήμες από τον φονικό καύσωνα του 2003 στη Γαλλία


Ο ανελέητος καύσωνας των τελευταίων ημερών στη Γαλλία ξυπνάει μνήμες από τον φονικό καύσωνα του 2003, όπου περίπου 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Αυτή τη φορά, είπε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Agnès Buzyn, ανέφερε: 

«Δυστυχώς, είναι αδύνατο να εγγυηθούμε ότι κανείς δεν θα πεθάνει, αλλά κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Σε σύγκριση με το 2003, είμαστε εξαιρετικά προετοιμασμένοι - ειδικά σε σχέση με τους ηλικιωμένους, ειδικά εκείνους που απομονώνονται στο σπίτι ».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news