facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία Μητσοτάκη στη βουλή – video

Για «κυβερνητικά 'τυράκια' της τελευταίας στιγμής πριν από την 'φάκα' της κάλπης, που τόσο τρέμει ο κ. Τσίπρας» μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι παροχές «δεν μπορούν, ούτε την πραγματικότητα να αλλάξουν, ούτε να σκεπάσουν όλα όσα ζήσαμε και ζούμε!». Συμπλήρωσε λέγοντας πως «προσπαθήσατε τα τελευταία 24ωρα να αλλάξετε την ατζέντα. Και να δώσετε μέσα σε τρεις μέρες, πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε από τους πολίτες μέσα σε 4 χρόνια. Η κοινωνία όμως πλήρωσε και πληρώνει τους φόρους που εσείς βάλατε και αυτό το ξέρει…έχω νέα για εσάς κ. Τσίπρα. Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές της τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε 4 χρόνια τώρα».

Αναφέρθηκε και στις διακοπές του πρωθυπουργού με το σκάφος πέρυσι τον Αύγουστο: «Αντί να λένε ‘νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!’ θα λένε ‘νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος’. Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου» ανέφερε σχετικά.

Για την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υγείας, Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως όταν την κατέθεσε ο ίδιος, ο πρωθυπουργός ήταν απών με μόλις 15 «κατηφείς» βουλευτές της συμπολίτευσης παρόντες και με τον Γ. Δραγασάκη να «εκτελεί αγγαρεία».

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό»

«Προφανώς, δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Ταύτισε δε, τον Αλ. Τσίπρα με τον Π. Πολάκη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας προσήλθε να καλύψει τον κ. Πολάκη…Ο πρωθυπουργός θέλει το πικρό ποτήρι να το πιείτε όλοι και ολόκληρο». Μίλησε για εκβιασμό των βουλευτών της συμπολίτευσης μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «’Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος’. Αυτό τους λέτε πρακτικά σήμερα. Και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Μπορεί να τους βάζετε δίλημμα, θέλοντας να τους αναγκάσετε σε κομματική πειθαρχία. Έτσι όμως γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας λοιπόν και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».



Είπε ακόμη απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, πως «ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς, αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Και οι δυο που κρύβουν τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες. Γιατί ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, όπως είπε ο Καμμένος. Αν δεν ήσασταν Πολάκης κύριε Τσίπρα, δεν θα καλύπτατε με τόσο απόλυτο τρόπο την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού σας υπουργού. Όπως δεν έχετε καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος». Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά σε στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας πως «όλοι μας, φαντάζομαι, κρατάμε μια στάλα ευγένειας και φιλότιμου για τον εαυτό μας. Έτσι δεν είναι κύριε Δανέλλη; Κυρία Κουντουρά; Κύριε Θεοχαρόπουλε; Κυρία Παπακώστα; Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;».

«Τσίπρας και Πολάκης έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τη Βουλή «να καταδικάσει τον ‘Πολακισμό’ ως απειλή για τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» ενώ έκανε λόγο για «φασίζουσες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα». «Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν. Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα μμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για συγχρωτισμό με τις ελίτ που κατήγγειλε, λέγοντας: «Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας, όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής. Εκτός αν συγχρωτίζεστε με τις ελίτ για ‘να ρίξετε την πλουτοκρατία από μέσα’. Κι αυτό είναι το υποτιθέμενα ηθικό πλεονέκτημα του πολιτικού χώρου που ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η ενσαρκώνει. … δεν θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.

«Η σκηνοθεσία της Ιθάκης πάνω από ένα γιοτ»

Όταν χτίζει με ακραία υποκρισία όλο το πολιτικό του αφήγημα στη δήθεν ‘μάχη κατά των ελίτ’, τις οποίες δήθεν αντιμάχεται, την ώρα που στα κρυφά συναγελάζεται και συναλλάσσεται μαζί τους. Όμως, ο συγχρονισμός της καλοκαιρινής αναψυχής του κ. Τσίπρα με τη δοκιμασία ενός ολόκληρου λαού, δεν μου επιτρέπει να σιωπήσω». Σημείωσε ακόμη, πως «οι Έλληνες μαθαίνουν τώρα και το εξής παράδοξο: ότι η σκηνοθεσία της Ιθάκης – για τη λήξη, υποτίθεται, του τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμυρίων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ. Τσίπρας στο Ιόνιο».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η κ. Παναγοπούλου «προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια ‘μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη’. Αυτός είστε κ. Τσίπρα». Πρόσθεσε πως «τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης. Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος.Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως διαστρεβλώνει τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ και λέει ψέματα, «γι’ αυτό και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποκλεισμένοι από κλούβες. Γι’ αυτό και καταγγέλλει τη διαπλοκή, ενώ πάνω-πάνω στο ευρωψηφοδέλτιό του γράφει Κόκκαλης. Γι’ αυτό και κομπάζει για τα υπερ-πλεονάσματα, ενώ προέρχονται από φόρους που πληρώνουν με το υστέρημά τους οι Έλληνες».

«Να ψηφίσει εδώ και τώρα ο Τσίπρας την μείωση του αφορολόγητου»

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να υπερψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, λέγοντας: «Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τα ψέματα και τους τακτικισμούς, κι ας κάνει κάτι απλό: να ψηφίσει εδώ και τώρα την τροπολογία μας που καταθέσαμε στη Βουλή σήμερα το πρωί και ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου. Καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις. Κάντε το τώρα. Δεν έχετε καμία δικαιολογία να το αρνηθείτε… Βάλτε κι εσείς την υπογραφή σας κ. Τσίπρα δίπλα στην δική μου. Τι φοβάστε;».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα σε όλους τους πολίτες λέγοντας πως «οι προοδευτικοί πολίτες έχουν το λόγο. Αυτοί θα κάνουν ξανά φωτεινή την Ελλάδα και σε αυτούς απευθύνομαι». Τόνισε πως η ΝΔ έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και ανέφερε πως «το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό, και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπερφορολογεί, υπερχρεώνει τη μεσαία τάξη, συρρικνώνει την ανάπτυξη, για να πετύχει υπερπλεονάσματα, με τα όποια δίνει στους δανειστές περισσότερα από όσα ζήτησαν για να τον αφήσουν να δώσει πίσω κάτι παραμονές εκλογών, στην αγωνία του να διασωθεί.

«Το δικό μας σχέδιο»

Το δικό μας σχέδιο είναι χαμηλοί φόροι, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, νέες δουλειές, πραγματική ανάπτυξη, ώστε οι δανειστές να πληρώνονται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και από το νέο πλούτο που δημιουργείται και όχι από το υστέρημα των Ελλήνων. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Γι’ αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών – και μάλιστα σε ποσοστό διπλάσιο για τις χαμηλότερες αμοιβές. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους τους πολίτες, τον ΦΠΑ και τους φορολογικούς συντελεστές ώστε να αυξηθεί το εισόδημα ιδιοκτητών ακινήτων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αγροτών. Αλλά χαμηλώνουμε και τις εισφορές, ώστε να ανακουφιστούν όλοι οι εργαζόμενοι».

Προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές, λέγοντας πως «στην πραγματικότητα, μετατρέπουμε τις ευρωεκλογές σε εθνική κάλπη – που τόσο φοβάται ο κ. Τσίπρας. Και στέλνουμε έτσι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που λαχταρούν όλοι οι Έλληνες. Θα είναι εξάλλου η πρώτη ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη η βουβή οργή του ‘ως εδώ’ που αισθάνονται οι Έλληνες. Η ψήφος αυτή δεν θα είναι ούτε απλό ‘μήνυμα διαμαρτυρίας’ προς κάποιους, ούτε ανέξοδο ‘σήμα συμπάθειας’ προς κάποιους άλλους…Είναι απόφαση ευθύνης. Κι εντολή που οφείλει να δοθεί με το μυαλό και την καρδιά. Στα παραβάν δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές και τοπικούς άρχοντες. Αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Είναι, άλλωστε, η πρώτη ευκαιρία, μετά από πολύ καιρό, να μιλήσει ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος τρόπος να απαντήσουν οι πολίτες στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στο εθνικό λάθος των Πρεσπών».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news