facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Στα άκρα ο Ερντογάν! Και αγορά των S-400 και κοινή παραγωγή των S-500 με Ρωσία

Τελειωμένη συμφωνία χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν την αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν, το πήγε ένα βήμα παραπάνω και τόνισε πως η Άγκυρα θα παραγάγει από κοινού με την Μόσχα αμυντικά συστήματα S-500.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πάντως δεν άφησαν αναπάντητα τα όσα είπε ο Ερντογάν και χαρακτήρισαν την προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική», σημειώνοντας ότι αυτή θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.

Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.

Ωστόσο, ο Ερντογάν ανέφερε σε μια συνάντηση που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35. Δεν αποτελεί επιλογή να μην τα παραδώσουν», κατέληξε.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news