facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Γερμανία: Προεκλογικό σποτ του νεοναζιστικού κόμματος NPD μεταδίδεται με δικαστική απόφαση

Σε μια απόφαση που θα συζητηθεί προχώρησε δικαστήριο στη Γερμανία. Υποχρέωσε τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό να μεταδώσει προεκλογική διαφήμιση του ακροδεξιού κόμματος NP.

Το Bayerischer Rundfunk (BR) στη Γερμανία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας νομική στήριξη αφού αρνήθηκε να μεταδώσει προεκλογική διαφήμιση του NPD για τις ευρωεκλογές, στην οποία το νεοναζιστικό κόμμα συνδέει τη μετανάστευση με την ασφάλεια.

Ωστόσο δικαστήριο του Μονάχου έκρινε χθες Δευτέρα ότι το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ δεν ισοδυναμεί με υποκίνηση στο μίσος και άρα ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός δεν έχει λόγο να αρνείται να το μεταδώσει.

Το BR άσκησε αμέσως έφεση, την οποία έχασε την ίδια ημέρα. «Μετά το σκόπιμο άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας το 2015 και την επακόλουθη ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση οι Γερμανοί είναι θύματα σχεδόν καθημερινά», αναφέρει το προεκλογικό σποτ του NPD, το οποίο μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από το BR.

Το ακροδεξιό κόμμα NPD κατηγορείται ότι έχει δεσμούς με το νεοναζιστικό κίνημα και είναι γνωστό ότι ηρωοποιεί τους ηγέτες του Γ’ Ράιχ και υποβαθμίζει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί.

Το 2017 στις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία συγκέντρωσε ποσοστό 0,4%. Το NPD έχασε μέρος των ψηφοφόρων του από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Δικαστήρια ζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα από δύο ακόμη κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον Hessischer Rundfunk και τον Norddeutscher Rundfunk, να μεταδώσουν τα προεκλογικά σποτ του NPD.

Αντίθετα δικαστήριο του Βερολίνου- Βρανδεμβούργου αποφάσισε ότι ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD δεν είναι υποχρεωμένος να μεταδώσει την τηλεοπτική διαφήμιση του νεοναζιστικού κόμματος.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news